İkizdere ilçesinin 2300 metre rakımdaki eski adı Petran olan Meşeköy’dePetranboard adı verilen şenlik, yoğun bir katılımla gerçekleşti.

CHP İl Başkanlarından Ortak Açıklama: Yaş Çay Taban Fiyatı Beklentileri CHP İl Başkanlarından Ortak Açıklama: Yaş Çay Taban Fiyatı Beklentileri

Petran Kar Şenliği'ne Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, İkizdere Kaymakamı Mustafa Salih Bayram, bazı il müdürleri, siyasetçiler ve vatandaşlar katıldı. Şenlik, köy merkezinde yapılan kayak yarışmasıyla son buldu. Kar kalınlığının yer yer 1 metreyi bulduğu şenlikte, Meşeköy-Petranda köyünden yıllar önce köylülerin kış mevsiminde ulaşım için kullandıkları Üzme Tahtası adı verilen kayaklar spor amaçlı kullanıldı.

D9B5E446 109A 4637 Aa54 Da67Bdd17202

Köylülerin kendilerinin özel olarak yaptığı Üzme Tahtası adı verilen kayak tahtası, karda batmayan ve iyi kayma özelliğiyle ilgi çekiyor. Meşeköy Muhtarı Ahmet Tığcı, şenliğe ilgi göstererek katılan bütün yarışmacı ve seyircilere teşekkür etti. Bu tür etkinliklerin köydeki kültürel mirasın yaşatılmasına ve turizmin gelişmesine katkı sağladığı belirtildi.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN