Bakasetas, Flavio ve Baker. Muhteşem bir ortasa üçlüsü. Ancak Baker’in yaşlı olması, Flavio’nun istenilen ölçüye çıkamaması Trabzonspor’un 4.sırada kalmasına neden oldu.

Sevgili Okurlar,

Bir de ağır maç temposu,

Ya insaf da etmeliyiz.

Neler yaşandı.

Koronavirüsün gölgesinde oynanan ve ard, arda kazandığımz 7 maçımız var.

3 kalecinin aynı anda virüse yakalanması var.

Abdulkadir’lerin bir arda oynayamaması var.

Sakatlıklar, cezalar var.

Ligin en dar kadrosu ile 57 puan az puan değil.

Alanyaspor ve Atakaş Hatayspor’dan 8 puan öndeyiz,

Buradan 4’ncülüğü vermemeliyiz.

Galatasaray ile maçımız var.

O maçı da deplasmanda da olsa alabiliriz.

Bir üçüncülük gelir mi hesaplarını da yapabiliriz.

Trabzonspor’un Kayseri maçının genelinde oynadığı futbol ligin üzerindeki bir futboldur ve bunda hocanın başarısı vardır..

Bazı maçlarda hatalar vardır.

Ama Abdullah Avcı gelirken de 2021-2022 sezonunu hedef almıştır.

Tabzonspor’un ve Avcı’nın yanındayız.

MARAFONA NEDEN SEYRETTİ?

Alanyaspor nasıl da savaştı Trabzonspor’a karşı. Hem geçen yıl hem de bu sezon. Geçen yıl Başakşehir’den teşvik primi aldıkları iddia edildi! Önceki akşam da Marafona Beşiktaş’tan öyle bir gol yedi ki adeta ellerini gizledi! Oğlum Ömer Utku iyi bir Trabzonspor taraftarıdır. Hatta öyle ki, Tabzonspor mağlup olduğunda yanıma gelip ‘Baba üzülme’ diyebilecek kadar da sağduyuludur. Golü izledi ‘Süper ligde daha maç izlemeyeceğim’ dedi, Türkiye’de futbol bitmiş falana getirdi işi. Yapma oğlum bunlar düzelecek dedim ve döndü arkasına odasına gitti. Trabzonspor iyi bir kadro kurarsa yine onu ekran başına çekebilirim.

DOĞAN’A DESTEK VAR AMA TRANSFER YOK!

Bir taraftan da bir kaleci izledik. Kayserispor’un kalecisi Doğan. Ben de tebrik ediyorum. Maçtan sonra da Uğurcan’ı övmüş. Şimdi biz de transfer edelim diyoruz. Bence etmeyelim. Çünkü Doğan’ı alırsınız peki Erce’yi ne yapacağız, Arda ne olacak, Kağan Maradaoğlu ne olacak? O nedenle kendi takımında oynasın kendini geliştirsin ve oradan yükselsin. Trabzonspor alt yapısı kaleci tarlası, Sevgili Cevat Ocak’ın oğlu da da Trabzonspor alt yapısında ve o da geliyor. O nedenle Doğan’ı tebrik edelim ama transferini düşünmeyelim.

HEKİMOĞLU YALNIZ DEĞİL

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yoğun katkıları ile yapılan Akyazı Stadı Hekimoğlu’nun evi. Manisa maçında tribünlerde kimler yok ki, Hekimoğlu FK’nin Başkan Yardımcıs Sami Karaman, İş insanları ve futbolun hizmetkarları Abdülaziz Bahadır, İbrahim İskender ve Seyit Hisoğlu. Hekimoğlu’na hem ‘Asla yalnız değilsiniz’ dediler hem de yakın dostları Sami Karaman’a. Ben de  Hekimoğlu’nu tebrik ediyorum ve Spor Toto 1.Lig için başarı diliyoruz.

O RİZE’NİN “CANI"DIR

İlginç bir duygudur “biriktirmek”… Oyuncak biriktirmek ile başlar biriktirme serüveni. Defterin arasına koyduğun çiçekleri, yolculuk, müze giriş, sinema, tiyatro, maç vs. biletlerini, Arkadaşlarından gelen notları biriktirirsin.

Ama işin en güzeli insan biriktirmektir. Orhan Can Rize’de yılların esnafı. Yılların gazetecisi. İşinde eğil. Gazetecilikte de suya sabuna dokunmuş Rize ile ilgili her konuyu ‘Rastgele’ başlığı altında yıllarca kaleme dökmüş. Ve en güzeli insan biriktirmiş, dost biriktirmiş ağabeyim.. Rize’nin canıdır o. Yalansız, hilafsız adam gibi yaşayan. Bunun yanında da etrafında olup bitene “bana ne”, “bana dokunmayan yılan bin yaşasın” demeyen güzel kalpli insan… Oğlu yıllardır kaleme aldığı yazıları bir kitapta toplamış adını da “Geçmişten Gelenler – Rastgele” demiş. Her yazsında tanıdığım bir isimle karşılaştım. Her yazısında kendimden bir şeyler buldum. Rize’de yerel gazetecilik yaptığım deli fişek zamanlarım geldi aklıma. Ağladım. Orhan Can ağabey sağlık sorunlarıyla mücadele ediyor. Ondan dualarınızı eksik etmeyin lütfen. Yaradan şifa versin..

NOT:  Kitaptan beni haberdar eden bana ulaştıran Recep Koyuncu hocaya çok teşekkürler.

YAĞIZ’IN ÖNÜNDE DURULMAZ!

‘Oğlum Yağız Trabzon’un sembollerinden olan ama bugün yok olan tarihi opera binasının 3 boyutlu bire bir aynısını 3 boyutlu makinesiyle 1 hafta boyunca uğraşarak yapmayı başardı. Belki de Trabzon’da bir ilk olan bu yapım. Bir engelli çocuğun bir haftalık inanılmaz azmi ile başarılmıştır.. Önemli olanı da budur.. İnsanın azmi karşısında engelinin engel olmadığının ispatıdır bu çalışma Selamlar. Hasan Kandaz.’

Sevgil Yağız’ı kutluyoruz ve azmin önünde durulmaz diyoruz.

BİRAZ DA NOSTALJİ

1-Ankara AKM 2012 yılı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Genel Sekreteri Koray Aydın Trabzon standını ziyarek ediyorlar. Merhum Harun Yavruoğlu’nun karikatürlerine hayran kalıyorlar.

2-Trabzon Vakfıkebirli Cemil Turan, Türk futbolunun gelmiş geçmiş önemli oyuncularınan birisi. Jübilesi’nde şöhretler karması. İbrahim Tatlıses’ten Nuri Sesigüzel’e Kemal Sunal’dan Türkiye güzellerine kadar. Cemil Turan’ın göğüs reklamı da dönemin en ünlü Bankeri, Trabzon Sürmene Kastel’den Banker Kastelli’nin.