İsrail'in Şam'daki İran konsolosluğuna düzenlediği saldırıya yanıt olarak, İran dün gece saatlerinde İsrail'e insansız hava araçlarıyla saldırı düzenledi. İsrail, saldırının ardından hava sahasını kapatmıştı ancak sabah saatlerinde hava sahasının yeniden açıldığı duyuruldu.

İsrailli Yerleşimci Filistin Bayrağıyla Karşılaştı; Tuzak Olduğunu Anlamadı! İsrailli Yerleşimci Filistin Bayrağıyla Karşılaştı; Tuzak Olduğunu Anlamadı!

İran Genelkurmay Başkanı, İsrail'in olası bir misilleme durumunda İran'ın tepkisinin daha büyük olacağını belirtti ve Washington'u İsrail'i desteklememesi konusunda uyardı. İran ayrıca, ABD'ye İsviçre üzerinden bir mesaj göndererek İsrail'in olası misilleme saldırısını desteklememesi gerektiğini bildirdi.

İsrail ordusu ise İran'ın saldırılarını yaklaşık 290 füze ve kamikaze insansız hava aracı (İHA) ile gerçekleştirdiğini açıkladı. İsrail'in savunmasına yardımcı olmak amacıyla ABD'nin ek askeri unsurlarını bölgeye gönderdiği belirtildi. İsrail ordusu, İran'ın saldırılarında neredeyse tüm füzeleri imha ettiğini ve herhangi bir seyir füzesinin İsrail'e ulaşmadığını ifade etti.

ABD Başkanı Joe Biden, İran'ın saldırılarını en güçlü şekilde kınadığını ve İsrail'e desteklerinin tam olduğu mesajını ilettiğini belirtti. Biden, ayrıca, İran'a ortak diplomatik tepki verilmesi için G-7 liderlerini toplayacağını duyurdu.

CNN'e konuşan bir yetkiliye göre, Biden, Netanyahu'ya İsrail'in olası bir karşı saldırısına ABD'nin destek vermeyeceğini belirtti. Bu açıklamaların ardından İsrail ordusu, sığınaklarda beklemeye gerek olmadığını duyurdu.

Gelişmeler, bölgedeki tansiyonun artmasına ve uluslararası ilişkilerdeki gerilimin yükselmesine neden oluyor.

Kaynak: TAKVİM