Rize’de kentsel dönüşüm kapsamında tahliye edilen belediye bloklarında bir ustanın 2. katın dış cephesinde çalışırken, düşmemek için yanındaki iş arkadaşı tarafından yeleğinden tutularak alınan güvenlik önlemi görenlere "pes" dedirtti.

Rize şehir merkezinde deniz suyuna bağlı korozyon nedeniyle riskli durumda olan belediyeye ait bloklarda yıkım kararı verildikten sonra işletmeciler tarafından dükkanları boşaltılmaya başlandı. Tahliye esnasında bir lokantaya ait olduğu görülen bacanın sökümü ise görenleri hayrete düşürdü. Binanın dış cephesinde bulunan bacayı sökmek isteyen bir kişi, 2. kattan binanın cephesinde bulunan küçücük bir çıkıntının üzerine çıktı. Yanında bulunan bir başka şahıs ise çalışan arkadaşını çıktığı yerden düşmesin diye yeleğinden tutarak önlem aldı.

İş güvenliğinin hiçe sayıldığı bu esnada arkadaşını tutan kişinin belden yukarıya camdan dışarıya sarkması ve bu şekilde arkadaşını tutması da herkesi şaşırttı. Bacayı söktükten sonra aşağıya bıraktığı sırada ise altta tehlikeden bir haber şeklinde olup biteni izleyen vatandaş gözlerden kaçmadı.

Konuyla ilgili Harita Mühendisi ve İş Güvenliği Uzmanı Seher Gül Yılmaz, tedbir alınmadan sadece arkadaşının tutması ile binanın cephesinde çalışma olayının hayati risk taşıdığını dile getirerek “Bu tabloda hem tutan kişi hem de söküm yapan kişi iş güvenliği açısından uygunsuz tavırlar sergiliyor. Hem kendi hayatını riske atıyor hem de aşağıdan biri geçerse onunda hayatını riske atmış oluyor” dedi.