Yaptığı açıklamada, yatırımcıların büyük hatalar yaptığını belirten Memiş, gelecek adımlar konusunda önemli ipuçları verdi. İşte detaylar:

BORSA İSTANBUL'DA DİRENCİ KIRAMADI
Altın ve gümüş piyasasındaki düşüşlerin ardından ilk değerlendirme Borsa İstanbul üzerine oldu. İslam Memiş, 9223 puana kadar yükselen BIST 100 endeksinin beklenen 9400 direncini kıramadığını belirterek, "Borsa İstanbul 100 endeksi, bayat balık gibi yoluna devam ediyor" şeklinde konuştu.

DOLAR İÇİN MÜDAHALEYE HAZIRLIK
Borsa analizinden sonra dolar kuruna da değinen Memiş, kurun 32,60 - 32,70 seviyelerinde seyrettiğini ve 1 liralık bir makas aralığına dikkat çekti. Yükselişlerin yavaşladığını belirten Memiş, düşüşlerin ise kalıcı olmadığını ifade etti ve Merkez Bankası'nın müdahaleye hazır olduğunu vurguladı.

Toyota, Dacia Duster'dan ucuza araba çıkarttı: Kısa süre bu rakama satılacak Toyota, Dacia Duster'dan ucuza araba çıkarttı: Kısa süre bu rakama satılacak

ONS ALTIN VE GRAM ALTIN İÇİN UYARI
Değerlendirmesinde ons altın ve gram altına da değinen İslam Memiş, ons altının 2174 dolarda olduğunu ve ciddi bir düşüş yaşandığını belirtti. Gram altında da benzer bir durumun söz konusu olduğunu ifade eden Memiş, yatırımcıları "Gaza gelmeyin, almayın" şeklinde uyardı. Geçtiğimiz günlerde yaşanan düşüşlerin ardından alım fırsatı olabileceğini belirten Memiş, uzun vadede yükselişlerin devam edeceğini söyledi.

GRAM ALTIN 100 LİRA GERİLEDİ
Son olarak, gram altının değerlendirilmesine de değinen Memiş, gram altın için 2300 TL hedeflediklerini ancak Kapalıçarşı'da 2472 lira seviyelerinde seyrettiğini açıkladı. Gram altının bir günde 101 lira gerilediğini belirten Memiş, yatırımcılara dikkatli olmaları çağrısında bulundu.

Kaynak: KARAR