En son 14-15 Kasım tarihlerinde Polonya’da düzenlenen Kyokushın Karate Avrupa Şampiyonası’na katılarak Büyükler 60 kg’da Avrupa 3.’sü olan Trabzonlu milli sporcu İsmet Durmuş, hedef büyüttü. Alt yaş kategorilerinde sayısız Türkiye şampiyonluğu bulunan ve Avrupa arenasında adından giderek daha çok daha çok söz ettiren 19 yaşındaki İsmet, “Hedefim ay-yıldızlı bayrağımızı her turnuvada dalgalandırmak, İstiklal Marşımızı herkese dinletmek. Bunun için çok çalışmam, fedakarlıklar yapmam gerektiğini biliyorum ama ben bu yola baş koydum” diye konuştu.

Çaykara’nın Taşören köyünde doğan ve memur babası Yılmaz Durmuş’un görevi için Bilecik’e taşınan İsmet, aynı zamanda Dumlupınar Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü 2. sınıf öğrencisi. Aynı zamanda antrenörlüğünü de yapan babasının teşvikiyle küçük yaşta karateye başladığını kaydeden İsmet, “Hayatım, derslerimi aksatmadan spor yapmak üzerine kurulu. Türkiye şampiyonluklarım var, Avrupa’da katıldığım turnuvalarda gümüş ve bronz madalyalar kazandım. 19 yaşındayım ve tecrübe kazanmaya başladım. Artık hedeflerimi bir bir gerçekleştirme istiyorum” dedi.

Geçen hafta Polonya’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda bronz madalya kazanan İsmet Durmuş, hedeflerini şöyle anlattı. “Çok güçlü ve tecrübeli sporcularla karşılaştım. Şimdi ben de yavaş yavaş tecrübe kazanıyorum ve artık sıra şampiyonluklara geldi. İlk hedefim Dünya Şampiyonası’nda ülkemi temsil etmek, altın madalya kazanmak. Bu gururu ülkeme yaşatmanın hayaliyle yaşıyorum. Bu yolda birçok şeyden fedakarlıklar yapıyorum. Daha da fazla çalışmam gerekiyor çünkü çok zorlu bir yolculuk, çok güçlü rakiplerim var. Ama korkmuyorum ve kendime çok güveniyorum.”

Editör: TE Bilisim