Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türk Hava Yolları, Airbus ve Rolls Royce'un stratejik iş birliği lansmanına katıldı. Lansmanda yapılan iş birliklerinin Türkiye'nin havacılık sektöründeki ilerlemesine önemli katkılar sağlaması hedeflendi.

Bakan Uraloğlu, Türk Hava Yolları'nın Türkiye'nin havacılıkta güçlü temsilcisi olduğunu belirterek, şirketin 20 Mayıs 1933 tarihinde sınırlı kaynaklarla başlayan serüveninin bugün dünyanın en geniş uçuş ağına sahip bir havayolu şirketi haline geldiğini vurguladı.

KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’ndan Trabzon’a çıkarma KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’ndan Trabzon’a çıkarma

İmzalanan stratejik iş birliklerinin Türkiye'nin havacılık sektöründe daha da ilerlemesine katkı sağlayacağını belirten Bakan Uraloğlu, bu iş birliklerinin ülkenin uluslararası alanda daha güçlü bir konuma gelmesine de destek olacağını ifade etti. Türk Hava Yolları'nın küresel arenada başarılı bir şekilde varlık göstermesinin, ülkenin uluslararası alanda daha etkin ve tanınır hale gelmesine katkı sağlayacağına dikkat çekti.

Bakan Uraloğlu, yapılan iş birliklerinin havacılık sektörüne ve ülkeye hayırlı olmasını temenni ederek, Türk Hava Yolları'nın önümüzdeki dönemde daha da büyük başarılara imza atacağına olan inancını dile getirdi.

Muhabir: AYŞE SANCAK