Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Tamura Masami, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’i ziyaret etti. 2025 yılında Japonya’da yayımlanan ve Karadeniz Teknik Üniversitesi’ne bağışlanacak “Read Japan Project” kitabının törenine katılmak üzere Trabzon’a gelen Masami ile Başkan Genç’in görüşmesinde Türkiye ile Japonya arasındaki tarihsel ilişkilerin yanı sıra Trabzon ile Japonya arasında turizm, ticaret ve ekonomik iş birliği imkanları değerlendirildi.

Başkan Genç Trabzon’un tarihi ve turizm değerlerini anlattı

Başkan Ahmet Metin Genç, Büyükelçi Masami’ye Trabzon’un tarihi, kültürel değerleri, eğitim altyapısı ve turizm potansiyeli hakkında bilgi verdi.

Trabzon’un bilinen 4 bin yıllık bir geçmişe sahip olduğunu belirten Genç, bir ilçede yürütülen arkeolojik çalışmalarda Kanadalı bilim insanları tarafından 11 ila 14 bin yıllık kalıntılar bulunduğunu söyledi.

Genç ayrıca Trabzon’un Roma, Pers, Bizans ve Trabzon İmparatorluğu dönemlerinden izler taşıdığını, Kanuni Sultan Süleyman’ın da şehirde doğduğunu ifade etti.

Japon turistleri Trabzon’da ağırlamak istiyoruz

Trabzon’un eğitim, sağlık, spor ve turizm alanlarında geliştiğini belirten Başkan Genç, Sümela Manastırı başta olmak üzere şehrin tarihi ve doğal değerlerine dikkat çekti.

Genç, “Japonları çok seviyoruz, onların da Türkleri sevdiğini biliyoruz. Tarihsel bağlarımız var. İnanıyorum ki daha sık gidip geleceğiz” dedi.

Trabzon’un gastronomi alanındaki çalışmalarına da değinen Genç, bu ay Gastronomi Festivali düzenleneceğini ve kentin UNESCO Gastronomi Şehri adaylığı bulunduğunu söyledi.

Genç, “Trabzon’un uluslararası tanıtımını daha da güçlendirerek Japon kardeşlerimizi şehrimizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyarız” ifadelerini kullandı.

Büyükelçi Masami’den Trabzon’un tanıtımına destek sözü

Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Tamura Masami, Trabzon’a ilk kez geldiğini belirterek şehrin tarihi, doğal güzellikleri ve mutfağından memnun kaldığını söyledi.

Masami, Ayasofya Camii’ni ziyaret ettiklerini belirterek, “Trabzon’un kültürel geçmişini hissettiren muazzam bir yapı. Kültürel ve diğer yönleriyle çok güzel bir şehir” dedi.

Rize’ye Gelen Özgür Özel’den Afet Bölgesine Ziyaret; Esnafın Sorunlarını Dinledi
Rize’ye Gelen Özgür Özel’den Afet Bölgesine Ziyaret; Esnafın Sorunlarını Dinledi
İçeriği Görüntüle

Japon turistlerin tarihi güzellikleri ve yerel yemekleri sevdiğini ifade eden Masami, Trabzon’un bu özelliklere sahip olduğunu söyledi.

Masami, “Daha fazla Japon vatandaşının Trabzon’u ziyaret etmesini umut ediyorum. Ben de Trabzon’un güzelliklerini anlatarak turizm alanındaki tanıtım çalışmalarına destek vermeyi sürdüreceğim” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Trabzon Büyükşehir Belediyesi