Malkoç, kamu personel sisteminin önemine vurgu yaparak böyle bir konunun ele alınmasından memnuniyetini dile getirdi.

Türkiye'de birçok sivil toplum kuruluşu bulunduğunu belirten Malkoç, genellikle bu kuruluşların ideolojik ve genel konularla ilgilendiğini ifade etti. Ancak Memur-Sen'in, çalışmalarını derinlemesine bir şekilde sürdürdüğünü ve ilgili konularda tarafları ve akademisyenleri bir araya getirerek sorunları çözmeye çalıştığını söyledi. Malkoç, Memur-Sen'in üye sayısı, imkanları ve fonksiyonları itibarıyla Türkiye'deki sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünü yaptığını vurguladı.
Kamu Denetçiliği Kurumu hakkında bilgi veren Malkoç, kurumun bağımsız ve tarafsız olduğunu ve hiçbir makamın çalışmalarına müdahale edemediğini belirtti. Kamu Başdenetçisi, kamu personeliyle ilgili şikayetlerin yüzde 20'sinin Kamu Denetçiliği Kurumu'na geldiğini açıkladı. Ayrıca, kamuda çalışanların huzurunun, vatandaşlara sunulan hizmetin kalitesini etkilediğine dikkat çekti.

Malkoç, Türkiye'nin 100. yılını tamamladığını ve 21. yüzyılın Türkiye yüzyılı olması gerektiğini belirtti. Bu hedefe ulaşmak için kamu personelinin oluşturacağı sistemin iyi işletilmesinin önemine vurgu yaptı. Türkiye'deki sistemin temelde sorunlu olmadığını, ancak eksikliklerin giderilmesi ve mevcut sistemin etkili bir şekilde işletilmesi gerektiğini ifade etti.

Yeni Müfredat Taslağı "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" Hazırlandı Yeni Müfredat Taslağı "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" Hazırlandı

Şeref Malkoç'un konuşmasının ardından Memur-Sen Genel Başkanı Malkoç, Kamu Başdenetçisi'ne teşekkür hediyesi takdim etti.
TAKA/TUNCAY UÇKUN 

Editör: Ayşe Sancak