1 Haziran cumartesi günü saat 11.00'de dernek lokalinde gerçekleştirilen kongrede başkan Sebahittin Saruhan geçmiş dönemde yapılan hizmetleri özetleyen bir konuşmayla kongreyi açtı. 

"Dernek olarak birçok şiir dinletisi, kitap fuarı etkinliği, öğrencilerle ve sanatseverlerle  konulu söyleşiler, kardeş kuruluşlarla ortak etkinlikler, sanat günleri, kültürle ilgili çalışmalar, kitap -dergi basımı gibi birçok etkinlik son 3 yılda düzeyli ve kaliteli bir şekilde icra edildi. 

Trabzon'un, bölgenin, ülkenin tarihinde çok önemli bir yere sahip fakat gün yüzüne çıkartılmamış yakın tarihin bilinmeyenleri içerisine atılmış 87. alay Trabzon gönüllüleri anma günlerine 3 senedir aralıksız, her geçen yıl daha da ileriye taşıyan bir şekilde gerçekleştirmek Karadeniz Yazarlar Birliği Derneğinin misyonu hakkında işaret verici çarpıcı bir faaliyettir. Bundan sonraki hizmet döneminde de şehrimize, bölgemize, ülkemize yapacağımız çalışmalarla, faaliyetlerle katkı sunmaya devam edeceğiz.

Bu konuda tüm üyelerin desteğini bekliyoruz.Kararlı ve katılımcı, planlı çalışmalar için sizlerden gelen her öneriye açığız.Birlikte güçlüyüz. bu anlamda katılımınızdan dolayı da sizlere teşekkür ediyorum."

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nden YKS Tercih Danışmanlığı Hizmeti Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nden YKS Tercih Danışmanlığı Hizmeti

Açılış konuşmasını yapan başkan Sebahattin Saruhan'dan sonra divan kurulu için oylamaya geçildi. oy birliği ile divan başkanı Haydar Çoruhlu, katip üye Kamuran Tuna, üye Süleyman Bilgin olarak belirlendi. daha sonra gündem takip edilerek seçime geçildi.Seçimi kazanan listede yer alan isimler şunlar:

Yönetim Kurulu: Sebahittin Saruhan, Necmi Koç, Ahmet Taş, Nazmiye Yazıcı, Ayşen Gedikli, Kemal Özdemir, İsmail Topal(Asıl), Huzur Korkmaz Topal, İlhan Küçük, Veysel Çakır, Yavuz Kurt, Cavidan Yılmaz, Sebahattin Şentürk, Orhan Kaşıkçı (Yedek).

Denetleme Kurulu: Kenan Kuru, Kibar Çebi, Süleyman Bilgin (Asıl), Mevlüt Sağlam, Zeki Sancak, Mustafa Hilmi Yıldırım(Yedek).

Haysiyet Divanı: Ahmet Yayla, Özçelik Küçükertunç, Halit Macit(Asıl), Ali Kemal Bulut, Ahmet Bozoğlu, Hüseyin Kaşıkçı (Yedek).

Karadeniz Yazarlar Birliği'nin kuruluşunda da yer alan birçok duayen yazar, sanatçıların yanı sıra bölge kültürüne katkıları olan çok değerli üyelerin katılımı kongrenin oldukça renkli geçmesini sağladı.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU