Hakan Albayrak’ın, ‘Arbedede iki taraf olur öyleyse öbür taraftan ne haber? Niye IKBY’li turistler gözaltına alındı da onlarla “arbede”ye girenlerden hiç kimse gözaltına alınmadı? Yoksa Trabzon Valiliği için mesele “üzerinde Kürdistan yazılı atkı ile fotoğraf çektirmek”ten mi ibaret? Demek bir de devlet eliyle kovuyoruz misafirlerimizi…Ayıp üstüne ayıp.’ yazısına tepki gösteren platform üyeleri şöyle dediler:

‘Ülkemizin en güzel turizm merkezinde bizleri de üzen bir hadise yaşanmıştır. Burada provokatif şekilde bayrağı açanlar kadar güvenlik güçleri varken müdahale edenler de sorgulanmalıdır ve sorgulanmaktadır. Bunlar kimdir ve ne amaçla bunları yapmaktadırlar. Bugün Karar gazetesinde de Hakan Albayrak isimli yazar Trabzon valisi ile kolluk kuvvetlerini, hatta daha da ileri giderek ülkemizi eleştirmektedir. 

Türkiye, Trabzon ve Uzungöl misafirperverliğini ispatlamıştır. Her turistin başımızın üstünde yeri vardır. Kaldı ki, şu an da Trabzon ve Turist kaynamaktadır. Amaç Trabzon’u karalamak ve bunun üzerinden şehrimize saldırmaktır. Hakan Albayrak’ın yaptığı da budur. Trabzon valisi İsmail Ustaoğlu bey ile Trabzon jandarma komutanı görevlerini en hassas şekilde yapmışlardır. Kimsenin burnu kanamamış ise onların hassasiyetindendir ve onlara teşekkür ederiz.’  
Editör: TE Bilisim