Trabzonspor bu akşam çok önemli bir maça çıkacak. Ligde zigzag mı çizecek yoksa bir istikrar mı yakalayacak, hoca önce bunu bilecek.

İkincisi korkmayacak,

Rakibin üzerine gidecek,

Dişe diş mücdele edecek.

Servet hocanın yazdığı gibi topu rakibe bırakmayacak, bırakırsan kalenden alırsın!

Böyle futbol olmaz.

Pendik maçında yüzde 65 rakip, yüzde 35 Trabzonspor topla oynamış.

Ligin başından beri böyle.

Trabzonspor topu alacak eze eze gidecek ve gollerini atacak.

Adana’da Trabzonspor’u sert bir seyircinin beklediğini de belirtelim.

Başkan Murat Sancak’ın hedefi de ‘Herkesin ikinci takımı olmak’

Balotelli de geldi.

Ona da şov yaptırmayın!

DAYILAR…

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan, Pendik maçında Mendy’nin atılmasından sonra sert çıktı ve kimse terbiyesizlik yapmasın dedi.

PFDK’ya sevkedildi muhtemelen ceza da alacak. Hafta içinde de bir Youtube kanalına röportaj verdi, ‘Çocukluğum postanenin yanında hepsi futbolcu olan dayılarımız evinde geçti’ dedi. Başkanın dayıları Coşkun Şahinkaya, Güngör Şahinkaya ve Bülent Şahinkaya. Hepsi iyi topçulardı. Ertuğrul Doğan mektepli değil futbolda alaylı imiş..

BAKASETAS-ONUACHU DURMAZ

İkisinin de çok farklı özellikleri var. Bir maçı çevirecek ayaklar ve kafa.

Bakasetas frikik ve defanstan seken topları rahatlıkla gol yapabiliyor. Onuachu ise ceza sahasının için yüksekten düşen topları affetmiyor. Adana’da da bu ikilinin gol atacağına inanıyorum. Ama tutanımız yine iyi olacak. Savunma boşluk bırakmayacak.

DENSWİL ORTAYA

Trabzonspor’un en kırılgan yeri orta sahası. Meny bile çare olamadı, rakiplerine faul yapmak durumunda kaldı, kart gördü. Adana’da da Bakasetas ve Abdülkadir veya Bardhi’nin olduğu bölgede sıkıntı olacak.

Eğer orta sahayı iyi tutarsak ki, Denswil burada da değerlendirilebilir, bir de kenar bekler Yusuf Erdoğan ve Yusuf Sarı’yı kilitlerse Adana’dan galibiyetle dönebiliriz.

YUSUF’LARA DİKKAT!

Trabzonspor’a üç Yusuf da yar olmadı. Yusuf Yazıcı kazandırdı gitti, döndü, etkisiz eleman olarak yeniden Lille takımına döndü. Şimdi daha başarılı.

Yusuf Sarı ise Nwakaeme’ye çarptı! Onun bölgesinde Nwakaeme vardı ve oynama şansı bulamadı. Ondan sonra oynasa da onun karizmasının altında başarılı olamaycaktı.

Yusuf Erdoğan yeniden(Kasımpaşa’dan) dönüşünden çok daha umutlu idik ama o da yapamadı. Trabzonspor’da etkili olamadı. Adana’da şimdi Hem Yusuf Sarı hem de Yusuf Erdoğan formda ve Trabzonspor’u bekliyorlar!

TEBRİKLER GALATASARAY’A

Neden mi?

Burnu havadaki İngilizlerin burnunu kıvırdıkları için,

Manchester’da 3-2 kazanıp büyük bir sürpriz yaptıkları için,

Şampiyonlar Ligi’nde bende varım dediği için,

Ülke puanını artırdığı için.

Tebrikler Galatasaray’a. UEFA şampiyonu olarak Şampiyonlar Ligi’nde de önemli bir başarı sağladı. Diyeceğimiz şu, ‘Fenerbahçe ve Galatasaray uçuk transferler yaptı ve farkı açtılar!

BİRAZ DA NOSTALJİ

1-Merhum Mesut Yılmaz ve Devlet eski Bakanı Eyüp Aşık Meclis’te. Düşünceliler.

2-İdmanocağı’nın sembollerinin içinde Voleybol takımı da var.