Rizespor, deplasmanda Kasımpaşa’ya farklı mağlup olarak Süper Lig’de kalma umudunu artık mucizelere bıraktı. 

Tünelin ucundaki ışık göründü. Rizespor’un oynamış olduğu maçlar, ligde tutunma uğruna gol pozisyonuna girip gol atmak gol ve goller atıp maçı kazanmak ya da kazanmak için biraz olsun mücadele eden maçlar olmaktan çıktı tamamen bir korku filmi haline geldi. Bu korku filminin bir değil birçok nedeni var. 

Birinci neden; Türk futbolunun beceriksiz hakemleri. Art niyetli, katliamcı hakemleri. TFF ve MHK 13 hakemin görevine son verdi. Kasımpaşa maçının hakemi Sarper Barış Saka ve VAR düdükleri astırılan hakemlerin intikamını Rizespor’dan aldı. Maçın ilk yarısında Rizespor’un atmış olduğu golde anlamsız bir ofsayt. Birçok hakem hocası bile bu nasıl ofsayt diye isyan etti. Hele maçın sonunda Baiano’ya gösterilen direkt kırmızı kart evlere şenlik. Hakemlerin intikamıydı bu. Peki hakemler bunu yapıyorken Rizesporlu futbolcular ne yaptı? Onlar da bu korku filminin aktörleri olarak hiçbir şey yapmadılar. Dünkü maçta defans yol geçen hanı gibiydi. 

Ev sahibi takım futbolcuları elini kolunu sallayıp pozisyona girip goller attılar. Rizespor’un orta sahası ise son derece başarısız, forvet oyuncularına söz söylemeye gerek yok çünkü tel tel döküldüler. Yeşil-Mavili takım ilk yarıyı kötü bir futbolla 1-0 mağlup kapattı. Atmış olduğu bir gol de ofsayt gerekçesiyle sayılmadı. İkinci yarıya bir saman alevi gibi başladı. Bununla da Selim Ay’la beraberlik golünü yakaladı. Kasımpaşa golün santrasını yapar yapmaz Rizespor kalecisi Gökhan’la karşı karşıya kaldı. İşte bu pozisyon Rizespor’da futbolcuların ne kadar vurdumduymaz olduğunun göstergesiydi. Beraberliği yakaladıktan sonra Rizespor’dan reaksiyon bekleniyordu ama beklenen yine olmadı. Ev sahibi takım yolgeçen hanına dönen Rizespor yarı sahasında golleri peşi sıra attı. Rizespor formasını giyen futbolcular, yazık, yazık, harbi yazık… 

Böyle mi futbolcusunuz? Böylesine önemli ve kritik bir maçta çok kötü futbol oynadınız. Bir mücadele ortaya koymadınız. Paralarınızı çatır çatır alıyorsunuz aldığınız karşılığını maalesef vermiyorsunuz. Aynanın karşısında geçip de oynadığınız futboldan utanın biraz! Rakipleriniz oynadığı futbol verdikleri mücadeleyi görmüyor musunuz? Siz ne yapıyorsunuz? Kocaman hiçbir şey… Bir yandan hakemler Rizespor’a büyük bir katliam yaptı ama futbolcular olarak siz de takımınıza hiçbir şey veremediniz. Bir deplasmandan daha puansız dönen Rizespor, iyice ligin dibine demir attı. 

Kalan maçlarda ne olur bilinmez ama bu takımın formasını giyen kişiler futbolcu değiller. Artık kendinizi de sorgulayın. Süper Lig’de birçok takımın maddi sıkıntılar yaşadığı dönemde siz ekonomik olarak hiçbir sıkıntı yaşamadınız. Tıkır tıkır paralarınızı aldınız. Ama bunun karşılığında ne bir futbol oynadınız ne de mücadele ettiniz. Yazıklar olsun. Yeter!