Trabzon iki değerini daha uğurladı.

Trabzon’da Oto Şanlı adı altında Mercedes’in yedek parçalarını satan hayırsever iş insanı Aydın Şanlı abimizi kaybettik.

Diğer bir acı kaybımız da, aynı binada(Onur Plaza) hizmet verdiğimiz güzel insan, güzel esnaf Ümit Mısır’ı uğurladık.

Dün Zeki Sancak ile Zihni Ağırman arkadaşlarımız Vakfıkebir’e Yalıköy’e Ümit kardeşimize son görevlerini yapmaya gittiler, biz de Aydın abimizi köyümüzden uğurladık. Allah rahmet etsin.

Pandemiye rağmen cami avlusu doldu taştı. Trabzon’da İskenderpaşa Camisinin Baş imamı Mehmet hoca, Hacı Haydar Hafız Kuran Kursunun değerlerinden Ömer Hoca ve Çiçekli Kuran Kursunun hamisi Halil hoca son görevlerini yapmak için cenaze töreninde yerlerini aldılar.

Cenaze merasimine Arsin Belediye Başkanı Sait Gürsoy da katıldı. Dönüşte de Sait Gürsoy Başkan’la sohbete davet etti.

Arsin Kaymakamı Ahmet Ömer Özdemir, Büyükşehir Belediyesi bir önceki Meclis üyesi iş insanı Metin Yılmaz, Arsin eski Belediye Başkanı Turan Yılmaz, Meclis üyesi Ferşat Koç ile Eğitimci Bekir Güngör ile Deniz Yıldızında, Nizam Ustanın orada aynı masayı paylaştık.

Arsin Belediye Başkanı Gürsoy’a önce Arsin Yatırım Adasını sordum.

Yatıırm Adası Organize Sanayi Bölgesi gibi hem ilçenin hem de Trabzon’un kaderini değiştirecek projelerden birisi.

Bir süredir Yatırım Adasının fizilibe çalışması devam ediyor

-Sayın Başkan hasıl bir rapor çıktı, Yatırım Adası fizibil mi?

‘Evet fizibil. Ancak yapılacak olanlarla ilgili detaylı bir şekilde raporda yer alacak. Yatırım Adasının kurulacağı bölgede  5 ayrı dere yatağı var. Bunlarla ilgili olarak çözümler önerilecek. Yine Yatırım Adasının üzerinde kurulacak olan işletmelerin neler olabileceği rapor edilecek.’

Sait Gürsoy zor bir dönemde göreve geldi. Pandemiye yakalandı. Buna rağmen ilçenin hizmetlerini aksatmamak için yoğun bir çalışmanın içinde.

Otopark ve Pazaryeri beklentisini  erken karşıladı, yaya kaldırımların işgaline ana caddede son verdi.

Şimdi sıra imar durumunda.

Buna mesai harcıyor.

Yeni imar düzenlemeleri ile ticaret alanları da açmak istiyor.

Ancak bu konuda dertli:

‘Vatandaşa öneri getiriyorum, gel imar düzenlemesi yapalım ve talep var depo kuralım, aylık 80 bin TL kira gelirine kavuş, kabul etmiyor. Ben ilçede köy hayatı yaşayacağım diyor!’

Başkan Gürsoy devam ediyor,

‘Şu an itibariyle Arsin en rahat ilçelerden. Arsin Trabzon arası 13 dakika. Vatandaşların ilçemizi tercih ettiğini görmekten mutluluk duyuyorum.’

Arsin son 20 yılda muhteşem bir büyüme gösterdi. İlk imar yollarını Turan Yılmaz açtı. Üst cadde Ramis Sunguroğlu’nun Başkanlığında vuruldu.

Sahili ve büyük yatırımlar konusunda Dr. Erdem Şen çok ciddi çaba gösterdi. Mevcut Başkan Sait Gürsoy TOKİ’nin ilçede iki ayrı projesini yürütüyor.

Bunlardan birisi 220 konutluk Güzelyalı mahallesindeki 2 artı 1 ve 3 artı bir konutlar, diğeri ise İlçe girişinin Trabzon yönünden düzenlenmesi.

Fındık Tarım Satış Kooperatiflerinin(FKB) bulunduğu alan dahil yıkılacak ve ilçe modern bir girişe kavuşacak. O bölgede kalan alanlara da yaşam alanları inşa edilecek.

Arsin’in tek bir caddesi vardı. En fazla göç alan ilçelerden birisi oldu.

Şimdi hem doğu’da, hem batıda yeni mahalleler kuruldu.

İlçe şehirleşti. Dede’yi(Yaşar Küçük) tebrik etmek lazım.

Arsin’de Ulucami’nin önü dahil yan yolun üzerindeki yorgun konutlar boydan boya yıkılırsa diğer yatırımlara harcanan emekler de öne çıkar.