Akyazı’daki kazada Mehmet Birinci’nin kanser tedavisi gören yakınını Denizli maçına bırakıp ‘Ben izlemeyeceğim, şansımız Mehmet Özdilek’e tutmuyor’ sözleri sonrasında trafik kazasında yaşama veda etmesi ile sarsıldık.
Her maçta Trabzonspor için aynı endişeleri yaşıyoruz.
Trabzonspor Denizli maçı 1-0, rahat değilim.
‘İkiyi bulmalıyız’
İzleyemiyorum.
Çarşı Mahallesi’nde dolaşıyorum. 1-1 oluyor ve 80’lerde de 2-1 mağlubuz.
Yıkılıyoruz.

Kendi kendimi toparlamaya çalışıyorum, ‘bu kadar sonuca takılma’ diye.
Sayfayı yaptık eve çıktım, oğlum Ömer Utku’ya hesap verdim,
‘Baba dişim ağırdı, izleyemedim. 1-0’dan nasıl böyle oldu?’
Bizden giden oyuncuları eleştirdi:
‘Hırs yaptılar dimi’ dedi.
Öyle de yattı uyudu.
Mehmet Birnci’nin hayatını kaybettiği kaza; çocukların yaşadığı travmalar.
Ve 1.sayfadan kullandığım ağlayan çocuk.
Bunlar futbolculara izlettirilsin.
Trabzonspor’dan bir yetkiliye sordum, Trabzonspor kulübü travmanın farkında mı?
Farkında olduklarını anlattı,
Devre arasında çok iyi takviyeler yapılacak dedi.
Teselli oldum.
 
SAVUNMASIZ OLMAZ!
 

Mehmet Özdilek işi ilk yarı da çözmüş.
Trabzonspor geniş alanda oynuyor geri de dönemiyor demiş.
Kamil Ahmet, Hosseini sakat, Doğan’ı al, Abdulkadir’le başla.
Ünal hocayı çok severim. Yıllarımız bu şehirde geçti. Ersun Yanal gibi yanlışta da ısrar etmez. Hocam Trabzonspor önce savunacak, sonra da atacak.
 
BÜYÜK KALECİ NASIL OLUNUR?
 

Büyük Kaleci, takım sahada sıkıntı çekerken tek başına maç alan kalecidir.
Bunu Turgay Şener Berlin panteri olarak yapmıştır.
Bunu Şenol Güneş Trabzonspor’da yapmıştır.
Bunu Rüştü Reçber Avni Aker’de 5 Mayıs 1996’da Trabzonspor’a karşı yapmıştır.
Bunu Onur Kıvrak tek başına 2009’da İstanbul’da 1-1’lik Fenerbahçe maçında, yine Avni Aker’de Türkiye Kupası’nda Eskişehir’e karşı yapmıştır.
Onur yıllarca Trabzonspor’u taşıdı. Sonra sakatlandı.
Yoruldu. Ve fiziki olarak gitmeyince davranış bozuklukları başladı.
Hami’nin önüne formaları koydu. Süleyman Hurma bu kulüpten gidecek dedi.
Jubile bile yapılmadan kendisi yollandı.
Uğurcan, Rodallega’nın kafasını çırakabilirdi. O renfleksi yapamadı.
Duruşu var. Fiziği var. Degajı de çok iyi. Ama Denizli gibi maçlarda devreye girecek. Maçı alacak, büyük kaleci o zaman olacak.
 
YENİYORLAR DOKUNDURUYORLAR!
 

Trabzonspor’da sorun çıkarıyor, ‘O çok para aldı, ben alamadım’ diyorlar. Zaman zaman kulislerin içine giriyorlar, sonra ayrılıyorlar ve ‘bizi kovdular’ diyorlar. Trabzon’a maça geldiklerinde de savaşıyorlar, Trabzonspor’u yeniyorlar. ‘Bu futbolla takım şampiyon olamaz’ diye de ahkam kesiyorlar. ‘Taraftar bizi istemedi’ diyerek dokunduruyorlar. Yapma be Mustafa Yumlu, seni kim buralara getirdi? Kim Mustafa Yumlu yaptı, Akhisar mı?
 
VE ALİ KANDİL
 

TAKA Gazetesi’nin Marmara Bölgesi’nde bayilere gittiği günden itibaren İstanbul Üsküdar’da ve Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde her gün TAKA Gazetesi alan, Trabzonspor’la ilgili olarak uyarıcı yazılarını yazan sorumluluk sahibi bir Trabzonspor’lu Ali Kandil. Yıllarca telefonda konuştuk ama tanışamadık. Ali Kandil annesinin rahatsızlığı sebebiyle Trabzon’a geldi ve TAKA Gazetesi’ne uğradı. Birlikte kahve içtik. İstanbul ve Kocaeli’ndeki Şalpazarlı hemşehrilerimizden selam getirdiğini söyledi. Trabzonspor’un Denizli maçına herkesten çok üzülmüş. ‘Her şerde bir hayır vardır’ dedi. Ali Kandil’in annesi dün ameliyat oldu. Ben de kendisini ‘Önce sağlık’ diyerek teselli etmeye çalıştım. Ali Kandil Denizli maçının sonunu anlattı: ‘İzmit’ten Beşiktaşlı arkadaşlarım aradılar. ‘Ali, Rodallega buraya geldi ne yapmamızı istersin’ dediler. Ben de ‘çay söyleyin, gönderin’ dedim. Trabzonspor yenilgileri bizi etkiliyor. İnşallah Konya maçı güzel olur.’
 
TEMEL YAĞIZ OLİMPİYAT YOLCUSU
 

50 Metre sırtüstünden son yarışmasında Türkiye üçüncüsü olan Trabzonlu yüzücü Temel Yağız Kandaz, şimdi Paralimpik Oyunları için 16-18 Ocak 2020’de İstanbul’da son kez yarışacak. Eğer başarılı olursa Olimpiyatlar’da Ay Yıldızlı formayı giyecek. Temel Yağız’ın babası Hasan Kandaz ve eşi, oğluyla her zaman bir ve beraber. Hasan Kandaz’a duygularını sordum. Şunları söyledi: ‘Paralimpik Olimpiyat oyunlarında ülkemizi temsil edebilmek için çalışmalarımız devam ediyor. Sadece Dünya Engelliler Günü’nde engelli çocuklarımıza her zaman destek olmalıyız. İnşallah başarılı oluruz. Spor sadece futbol değildir. Bu tür bireysel sporlarda ülkemizi temsil eden engelli evlatlarımıza kamuoyu olarak destek vermeliyiz. Maddi bir destekden ziyade manevi desteğe ihtiyaç vardır. Biz de bunu bekliyoruz.’
Başarılar Yağız. Yanındayız.
 
ŞERİF HOCAM ERZURUM’A
 

Türkiye Amatör Futbolcular Federasyonu Genel Başkanı Şerif Kunt Trabzon’da. Trabzon’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. TAKA Gazetesi’ni de sevgili oğlu Fazıl’la birlikte ziyaret etti. Kunt, Amatör Futbolcular Federasyonu’nu temsilen önce Osmaniye ardından Mardin’de lisanslı futbol oynadı. Bu sezon da Erzurum’a transfer oldu. Erzurum’da maçlar yakında başlayacak. Trabzon’da basın toplantısı yapacak olan Kunt ardından da müsabakalar için Erzurum’a gidecek. Tebrikler hocam.
 
BİRAZ DA NOSTALJİ
 
Trabzonpor Teknik Patronu Halilhodziç, Gökdeniz ve Fatih Tekke ile.