Rektör Çuvalcı’nın paylaşımında, “2 Aralık 1963 yılında Maşatlık ilkokulunda bir fidan olarak eğitim öğretime başlayan üniversitemiz bugün bir ulu çınar haline gelmiş ve 57 yılda vermiş olduğu 234472 mezunu ile ülkemizin yarınlarına ışık saçmaya devam etmektedir. Emeği geçenleri saygı ve rahmetle anıyorum.” İfadelerini kullandı.
 
TARİH KURUMU ÜYESİ OLDU
 
Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Asiye Mevhibe COŞAR, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki 664 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 13. maddesi ile Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Aslî, Şeref ve Haberleşme Üyeleri Yönetmeliğinin 6. maddesine istinaden, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu  Yönetim Kurulu Kararı ile üyeliğe atandı.

 SAKA’DAN AŞI RESTİ
 
İYİ Parti İl eski Başkanı Hasan Saka, sosyal medyası Twitter hesabından yaptığı açıklamada ‘Kovid-19 aşısı için üste para da verseniz bana ve aileme hiçbir güç yaptıramaz, Dünya ve insanlık alemi her zamankinden daha özgür olacaktır o bunu bilesiniz.’ dedi.
 
 “YANLARINDAYIZ”        
 
Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Dünya Engelliler Farkındalık Gününü kutladı.

Başkan Kurukız, “Hepimizin bir engelli adayı olduğu gerçeğinin farkında olan bireyler olarak üreten, sosyal hayatın bütün alanlarında aktif biçimde yer alabilen bağımsız bireyler olarak yer alabilmeleri için her alanda gerekli duyarlılığın artmasını sağlamamız gerekmektedir. 3 Aralık Dünya Engelliler Gününün, engelli kardeşlerimiz ile toplumsal farkındalığın artmasına, onların hayatlarını kolaylaştıracak yeni adımlar atılmasına vesile olmasını diliyor, bütün engellerin sevgi, saygı ve dayanışmayla aşılacağını hatırlatarak, tün engelli vatandaşlarımızın ve onların fedakar ailelerine sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.
 
BAŞKAN GENÇ’TEN TAZİYE
 
Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç başsağlığı mesajı yayınladı. Başkan Genç yayınladığı mesajda, “Türk futbolunun önemli isimlerinden Cenap Genç ve Ahmet Ziya Genç’in kıymetli kardeşleri, birçok kulüpte futbolcu ve antrenör olarak görev alan Celal Genç ağabeyimizin vefatını üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.” cümlelerini kullandı.
 
EKMEK TEMALI MİLLET BAHÇESİ
 
Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Ekmek temalı Millet Bahçesi projesini yerinden inceledi.  Başkan Balta, “Sivil toplum örgütü temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve Vakfıkebir Ekmeği üreten fırıncılarla birlikte, tamamlanma aşamasına gelen Vakfıkebir Ekmek Temalı Millet Bahçesi Projesini inceledik.” dedi.
 
 “ÇALIŞMALARIMIZ  SÜRÜYOR”
 
Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi’den sanayi atağı. Başkan Çebi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Büyük Organize Sanayi Sitesi çalışmalarımıza Kaymakamımız Sn. Kürşad Karaca, Belediye Başkan Yardımcımız Sn. Burhan Akyıldız, İmar ve Şehircilik Müdürümüz Sn. Zihni Hancı ve TTSO Proje Koordinasyon Ofisinden Sn. Cengizhan Sungurlu ile devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
 
VERGİ YAPILANDIRMA BAŞVURULARI BAŞLADI
 
Akçaabat Belediyesi hatırlattı, "Vergi Borçlarınızı Yapılandırmayı Unutmayın!"

Akçaabat Belediyesi, 7256 sayılı vergi affı kapsamında belediyeye borcu bulunan vatandaşların yapılandırma için müracaatlarının başladığını bildirdi. Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 7256 sayılı Kanun 17/11/2020 tarihli ve 31307 sayılı Resmi Gazete ’de yayımlandığını söyledi. Başkan Ekim, vergi borcu bulunan mükelleflere Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren yasa ile yapılandırma fırsatı sunulduğunu hatırlatılarak bu fırsattan yararlanmak isteyenlerin internet üzerinden başvuruda bulunabileceklerini veya belediyeye müracaat etmeleri gerektiğini ifade etti. Borçlarını yeniden yapılandıranların kazançlı olacağını ifade Başkan Ekim “Çıkarılan yasa ile emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, ilan ve reklam vergisi, eğlence ile katı atık gibi borçları yapılandırma kapsamına alındı. 7256 sayılı vergi kanunu kapsamında borcu olan vatandaşlarımız borç yapılandırma işlemlerini belediyeye gelmeden online yapabilecekler.

Ön Başvuru için belediyemiz web sayfasından https://www.akcaabat.bel.tr/yapilandirma-formu.aspx Formu doldurarak yapılandırma işlemini gerçekleştirebilecekler. Bu yasa ile 31.12.2020 tarihine kadar vergi borçları yapılandırılabilecek.” dedi.
 
MÜDÜR TÜFEKÇİ BİLGİ VERDİ
 
Rize İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Enes Tüfekçi, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadeleye yönelik alınan kararlar kapsamında kentte ek tedbirler alındığını belirtti. Rize İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisinin aldığı kararla kentte kamu kurumlarında mesai saatlerinin 10.00-12.00, 12.30-16.00 şeklinde değiştirildiğini hatırlatan Tüfekçi, bu kapsamda Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü olarak belirtilen mesai saatlerinde hizmet vereceklerini ve kent genelinde zorunlu ve acil haller dışında sadece randevulu hizmet vereceklerini kaydetti.
Editör: TE Bilisim