Uzun, Koç Üniversitesi Hukuk Bölümünü tercih edeceğini ifade etti. Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda yerleştirme puanına göre Y-SÖZ Türkiye 1. si ve Y-EA Türkiye 8. si olan Zeynep Uzun, pandemi sürecindeki kapanmaları iyi değerlendirerek eksiklerine odaklandığını ve böylece başarıya ulaştığını söyledi.  Sonuçlara göre Y-SÖZ puanına göre 554,248 puanla Açık Lise öğrencisi Zeynep Uzun Türkiye 1.si oldu. Y–EA puanına göre Türkiye 8.si ve Y-Dil puanına göre Türkiye 20.si olan Zeynep Uzun, sonuçların açıklanmasıyla ailesi ve öğretmenleriyle büyük sevinç yaşadı.

“SINAV HAZIRLIĞINA 9.SINIFTAN İTİBAREN BAŞLADIM”

Sınav hazırlığına 9.sınıftan itibaren başladığını ifade eden Zeynep Uzun, ilk önce matematik ve geometri eksiklerine odaklandığını daha sonra sözel derslere odaklandığını,12.sınıfta ise daha çok denemelerle devam ettiğini eksik hissettiği konuları detaylı tekrar yaptığını ifade etti.

Uzun, “9.sınıfı Fen lisesinde okuyordum. İlgi alanlarım olan Almanca öğrenmek, piyano çalmak gibi sosyal aktivitelere daha fazla vakit ayırabilmek için açık liseye geçtim. Kendime daha fazla vakit kaldı ve bu da çalışmalarımı olumlu etkiledi. Sınavlara hazırlanmam da desteğini aldığım Karadeniz Kurs’da başarıma büyük katkı sağladı. Karadeniz Kurs ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

DOĞRU TERCİH KAZANDIRIR

Karadeniz Kurs Kurucu Müdürü Serdar Küçükakyüz 27 Temmuz-5 Ağustos’ta başlayacak YKS tercih sürecini değerlendirdi. Sınava hazırlık kadar tercih sürecinin de önemli olduğuna, öğrencilerin tercihlerini yaparken geniş bir yelpazede yapması gerektiğine vurgu yaptı. Öğrencilerin tercihlerini üç aşamada değerlendirmesi gerektiğini belirten Serdar Küçükakyüz, “öğrencilerin tercih sıralamasında ilk olarak ideal tercihleri, daha sonra olabilir ve mantıklı tercihleri, son olarak da inebileceği son noktaya kadar inip yerleşme şansını arttırabileceği tercihleri yazması gerektiğini ifade etti. Tercihlerin sıralamasını yaparken puanı yüksek olanlardan düşük olana göre değil, istek sırasına göre yapılması gerektiğine vurgu yaptı. KÜÇÜKAKYÜZ şöyle devam etti: ”Dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de öğrencilerin kazanıp da gitmeyeceği yerlere tercih listesinde yer vermemesi gerektiğidir. Çünkü aday ÖSYM tarafından bir bölüme yerleştirildiğinde kazandığı bölüme gitmezse bir sonraki yıl okuldan gelen puanı yarı yarıya düşüyor. Bu nedenle öğrencilerin 27 Temmuz’da yayımlanacak olan tercih kılavuzunu dikkatlice incelemeleri ve rehber öğretmenlerden mutlaka yardım almaları gerekir” ifadelerine yer verdi. Zeynep Uzun’a Karadeniz Kurs Kurucu Müdürü Serdar Küçükakyüz tarafından plaket takdim edildi.

BAHATTİN BAŞTÜRK

Editör: TE Bilisim