Almanya ‘da Çaykaralıların Geleneksel Bahar Şöleni yapıldı. Taşkıran ve Çevre Köyleri Dayanışma Derneği 1999 yılında kurulan ve bu tarihten beri çalışmalarına devam eden Dernek 2019 yılı kongresin de ise Avrupa Taşkıran ve Çevresi Birliği adını alan ve Almanya’da en etkin Faaliyetleri olan bir Dernek kişiliğine sahip.

Avrupa Trabzon Dernekler Federasyonu himayesinde Avrupa Taşkıran ve Çevresi Birliği’nin gerçekleştirmiş olduğu Geleneksel Bahar Şöleni bu yıl Almanya’nın Braunshausen kentinde yapıldı. Avrupa’nın dört bir tarafından yoğun bir katılımın ve çoşkunun olduğu etkinliklere Türkiye’den Çaykara Belediye Başkanımız Sn. Hanefi Tok, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi hemşehrimiz Sn. Prof. Dr. Abdülkerim Bahadır, Taşkıran Mahalle Muhtarımız Sn. Hüseyin Alamanoğlu ile Sanatçımız Sn. Beşköylü Adem katıldılar. Ayrıca etkinliklere Lorrach’da bulunan Ğorğoraslılar derneğimizden Sn. Veysel Pamuk ve temsilcileri, Gummersbach’da bulunan Uzungöl Yardımlaşma Derneğimizin başkanı Sn. Yaşar Eroğlu ve birçok STK temsilcileri de hazır bulundular.

Etkinlikler kapsamında dernek başkanı Sn. Salih Altınışık ve yönetimi tarafından misafirlere plaket ve hediye takdimi yapıldı. Belediye başkanımızın yapmış olduğu konuşmada Avrupa’nın göbeğinde bir nefes Çaykara solumamıza vesile olan başta dernek Başkanı, yönetimi ve tüm hemşehrilere teşekkür etti. İki gün süren etkinlikler sonrası Çaykara Belediye Başkanımız Sn. Hanefi Tok, Avrupa Trabzon Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Sn. Salih Altınışık ve Avrupa Trabzon Dernekler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Sn. Metin Töman’dan oluşan heyet, Gummersbach’da bulunan Uzungöl Yardımlaşma ve Kültür Derneğini ziyaret ettiler. Yakın ve sıcak atmosferde gerçekleşen ziyaret sonra Belediye Başkanımız bölgede bulunan hemşehrilerimiz ile bir araya gelerek dertlerini dinledi.

Çalışma ziyareti kapsamında Yunus Emre Enstitüsü Köln Müdürlüğü ziyaret edilerek Enstitü Müdürü Sn. Dr. Yılmaz Bulut beyden çalışmalar hakkında brifing alındı. Aynı heyet açılışını Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı Almanya’nın Köln kentinde bulunan Diyanet’e bağlı Batı Avrupa’nın en büyük Camii olan DİTİB Merkez Camii ziyaret edip Berlin Büyükelçiliği Din İşleri Müşaviri Sn. Kazım Türkmen beyi, DİTİB Genel Başkan Yardımcısı Sn. Ahmet Dilek beyi ve de DİTİB Genel Muhasibi Sn. İrfan Saral beyi makamlarında ziyarette bulundular. Heyet ardından Hollanda’nın Maastricht kentine geçerek bir dizi çalışma ziyaretinde bulunuldu. Programın son gününde ise heyet Uluslararası Demokratlar Birliği Genel Merkezini ziyaret edip, Genel Başkan Sn. Köksal Kuş beyi ziyaret ettiler.

Dernek Başkanı Sn. Salih  Altınışık ve yönetimi katılımcılara ayrı ayrı Teşekkür ettiler.
 

Editör: TE Bilisim