Mercure Otelde gerçekleştirilen toplantıda Vali Yardımcısı Bünyamin Yıldız ve İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mustafa Asan’da hazır bulundu. Trabzon Oteller Birliği adına konuşma yapan Başkan Mustafa Dündar, sonuna yaklaşılan turizm sezonunun sektör açısından can suyu değerinde olduğunu vurgularken, kent içerisinde yaşanan ve gözlemlenen sorunları paylaştı.

Mart ayında kurulan derneğin şehrin turizm kalitesini ve potasiyelini artırmak ilerleyen dönemde yapmayı planladığı projeleri anlatarak başta valilik ve turizm müdürlüğü olmak üzere ilgili tüm kamu kurumlarının desteğini talep etti. Kenitmizin ağırladığı ülke sayısını artırmak ve turist kalitesini geliştirmek adına yeni pazarlara yönelik yapılması gereken tanıtım faaliyetleri üzerinde duruldu.

GÜVENLİ TURİZM SERTİFİKASI ÖNEM ARZ EDİYOR

Pandemi süreci boyunca 30 oda ve üzeri bütün otellerin alması zorunlu olan Güvenli Turizm Sertifikası’nın Türkiye’de güven ortamı oluşturduğuna dikkat çeken Trabzon Oteller Birliği Başkanı Dündar, şehirde halen hizmet verebilen sertifikasız işletmelerin aslında toplum sağlığını tehdit ettiğini belirtti. Trabzon Oteller Birliği’nin bütün üyeleri ile Sertifikalı ve güvenli hizmet verdiğini savunan Dündar denetimlerin önemini vurguladı.  Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, özellikle vaka sayılarındaki artış ile birlikte denetimlerin sıklaştırılacağını, sertifikasız işletmelere yaptırımlar uygulanacağını belitti.  Restorasyon çalışmaları tamamlanarak yeniden Turizme kazandırılan Sümela Manastırı’nın halen UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici listesinde bulunduğuna değinen Dündar, Sümela Manastırının kalıcı listede yer alması için atılacak bütün adımları Oteller Birliği olarak destekleyeceklerini ifade etti.

Editör: TE Bilisim