EZGİ SÜMELA İLE ZİRVEYE

Söz ve müziği Ezgi Köroğlu’ya ait şarkının düzenleme ve prodüktörlüğünü Genco Arı üstlendi. 2021 yılı boyunca her ay bir tekli yayınlamak üzere yola çıkan ikili çalışmalarını yoğun bir şekilde devam ettiriyor. Son derece kendine has bir dokusu, atmosferi ve tınısı olan şarkıların ikincisi Sümela için bir kısa film/belgesel tadında video klip hazırlandı.

GERÇEK BİR HİKAYE

Gerçek bir hikayeden, sanatçının babaannesiyle olan çok özel bir konuşmasından yola çıkılarak yazılmış olan şarkı hem sözleri hem müziği hem de alışılmışın çok dışında ve ötesinde bir tarzla hazırlanmış Murat Davulcu imzalı video klibiyle dinleyici üzerinde yoğun bir etki bıraktı. İnsanların hayatında çok özel, çok duygusal bir yerlere dokunmuş olmasından dolayı çok sayıda yoğun ve duygu yüklü mesajlar alan sanatçı dinleyicisiyle şimdiden çok derin bir duygusal bağ kurmaya başladı

KARADENİZ MÜZİĞİNDEN BESLENİYOR

Karadeniz müziğinin ve kültürünün çok derinlerinden beslenen Ezgi Köroğlu bu şarkısıyla Karadeniz müziğini o bilinen, artık klişe olmuş kemençe-horon ritmi birlikteliğinin çok ötesinde, son derece modern, yepyeni, kendine has, kişisel bir tını ve duyguyla çağdaş ve uluslararası bir boyuta taşıyor.

SEZEN AKSU KONSERLERİ

Beş yıldır Hollanda’nın önde gelen konser salonlarında birbiri ardına başarılı konserler veren sanatçı YouTube kayıtları ve özellikle Avrupa’da gerçekleştirdiği 'Tribute to Sezen Aksu’ konserleriyle adından sıkça söz ettirdi. Şarkılarını LUCE adı altında bağımsız olarak yayınlama kararı almış olan sanatçı büyük reklam kampanyaları yerine dinleyicinin gerçek beğenisi ve ilgisine şarkılarını emanet etme düşüncesiyle yola koyuldu.

SAHNESİ MÜTHİŞ

Trabzon doğumlu sanatçı doğduğu topraklarla bağını hiç kopartmaksızın İstanbul, Milano ve Floransa’dan sonra Amsterdam’a yerleşti ve 5 yıldır Amsterdam’da yaşamakta. Kendine ait şarkılarında Türkiye’nin kültürel zenginliğini uluslararası etkilerle harmanlayıp kendine has bir dünya kurmaya çalışan sanatçı uluslararası alanda sahne performanslarını başarıyla sürdürmekte.

SÜMELA

Babaannem deridi da bi kuş olaydım

Sümela’dan aşşaği da uçup konaydım

Biz görmeduk dünyayi da sen ele bakma

Dön dolaş dön dolaş dön dolaş kızım

Sevdaya bakıni da göçersin uzağıma

Ben göremem gidersin bu sözumi unutma

Bil ki hastalık değil bir ömrü fena eden

İnsanın alacasi içindedir unutmaaaa

Sümela/Künye

Söz-Müzik : Ezgi Köroğlu

Prodüktör : Genco Arı

Prodüktör yardımcısı : Burcu Kaytmaz Arı

Düzenleme: Genco Arı

Moog Bass : Genco Arı

Akustik gitar : Metehan Kôseoğlu

Elektro gitar : Metehan Kôseoğlu

Ebow : Metehan Kôseoğlu

Perküsyon : Ömer Arslan

Davul Programlama  : Genco Arı

Ses mühendisi: Genco Arı / Oğuz Doger

Edit : Genco Arı / Oğuz Doger

Mixing : Genco Arı

Mastering : Genco Arı Production

Stüdyo : Genco Arı Production Studio

Proje asistanı: Oğuz Doger

Klip yönetmeni: Murat Davulcu

Yönetmen asistanı: İdris Akyüz

Editör: TE Bilisim