Rize Ardeşen’li olan ve göreve giderken trafik kazasında yaşamını yitiren basın dostu Kerecteci adına dağıtılacak ödüller için bu yıl tören Rize’de yapılacak. Babillon Otel’de pazartesi saat 19.00’da yapılacak olan törende yaygın basın ve yerel basında yılın gazetecileri kürsüye çıkacak ve ödüllerini alacaklar. Tören bu sabah Trabzon’a gelecek ve Büşükşehir Belediyesi ile çalışanları için ek bir protokol imzalayacak olan BEM-BİR-SEN Genel Başkanı Levent Uslu’da katılacak. 

İBRAHİM KERETECİ KİMDİR?

Rize’nin Ardaşen ilçesinde 1968’de dünyaya gelen İbrahim Keresteci, Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun oldu. 1993 yılından itibaren Bağcılar Belediyesi’nde çalışmaya başlayan Keresteci, sırasıyla Zabıta Memuru, Mali Hizmetler Tahsil Şefi, Gelirler Müdürlüğü Müdür Yardımcısı, Gelirler Müdürü, İktisat Müdürü, ve Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü görevlerinde bulundu. 

2003 yılından itibaren Bağcılar Belediyesi’nden ayrılarak Memur-Sen’e bağlı Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası’nda Genel Eğitim Sekreterliği ve Genel Sekreterlik görevlerinde bulunan İbrahim Keresteci, sivil toplum ve yerel yönetim çalışmalarıyla dikkat çekti.

Kamu sendikacılığı, yerel yönetimler, kamu ihale kanunu uygulamaları, halkla ilişkiler, etkili iletişim, sosyal diyalog programları konusunda Türkiye’nin bütün illerinde uygulamalı eğitim programları ve seminerler veren Keresteci, Bem-Bir-Sen Genel Sekreteri sıfatı ile yurt içi ve yurtdışında yerel yönetimler konusunda çalışmalarda bulundu. Keresteci evli ve 3 çocuk babasıydı. Keresteci 2010 yılında sendikal çalışmalar için Karadeniz‘e gelirken geçirdiği trafik kazası sonrası tedavi altına alındığı  Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi‘nde hayata gözlerini yumdu. Vefatının ardından her yıl Keresteci adına basın ödülleri dağıtılıyor.
 

Editör: TE Bilisim