Karadenizli Sporcular Kültür ve Dayanışma Derneği (KAS-DER), 24 Şubat Trabzon’un Kurtuluşu etkinlikleri çerçevesinde geçtiğimiz Pazartesi günü İstanbul Marriot Hotel Asia’da görkemli bir gece düzenledi. 

Dernek Başkanı Coşkun Demirsoy ve yönetim kurulunun organize ettiği gecede Trabzon’un önemli sanatçılarından Volkan Konak ve Sunay Akın sahne alırken geceye adeta ünlü akını yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, A Milli Takımlar Teknik Direktörü Şenol Güneş, Yeşilçam’ın efsane ismi Kadir İnanır, Trabzonspor Yönetim Kurulu üyeleri Ahmet Fikret Gökhan, Eda Lermi Zorer ile Tuncay Uzunal, Trabzonspor’un efsanelerinden Ali Kemal Denizci, Hüseyin Tok, Necati Özçağlayan, Serdar Bali, Hami Mandıralı, Lemi Çelik, Orhan Kaynak, Trabzonspor’un eski yöneticileri Ali Uzunay, Köksal Güney, Köksal Sadıklar, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ersen Küçük, çok sayıda bürokrat, spor ve sanat camiasından birçok tanınmış isim katıldı. 

Trabzon’un Gerçek Kahramanları

Geceye katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bu akşam, Trabzonspor’un bir sporcusu olarak sahnedeyim. Bu güzel geceyi düzenleyen Karadenizli Sporcular Derneği’ne, yürekten teşekkür ediyorum. Öncelikle, Trabzon’un Kurtuluş Günü kutlu olsun. Burada insanın, özlem duyduğu, keyif aldığı, mutlu olduğu dostlarla bir arada olmak, o sıcaklığı hissetmek, göz göze gelmek, onların o derin sevgisini hissetmek, onlardan aldığı güvenle ve cesaretle hayata yarın sabah tekrar başlamak, insanın tazelenmesi; muazzam bir şey. İşte bu söylediğim tüm o güzel enerjiyi burada sizler veriyorsunuz. Ne mutlu bana.”

“Devrim mücadelesinin simgesi olmuş insanlar…”

“Şenol Güneş, Ali Kemal, Necati gibi -yanlış anlamayın; öyle sayıyoruz futbolcu sayar gibi; ama ağabeylerimiz- kıymetli sporcuların 70’li yıllardaki başlattıkları spordaki bir devrim gibi mücadelenin, gibi demeyelim aslında, tam da devrim mücadelesinin, simgesi olmuş insanlar da bizlerin, farklı bir motivasyonla hayata bakmalarına sebep oldu. Her ne kadar onlar, 70’lerde bu işi başarmış olsa da yıllar geçse de üstünden, 80’ler olsa da 90’lar olsa da 2000’ler olsa da asla o ruh kaybolmuyor ve ondan her zaman besleniyorsunuz. Bu kadar kalıcı bir değer yaratmış insanlar iyi ki varlar. İyi ki Türk sporuna, Türk futboluna ve Trabzon’a iz bırakmış, o kuvvetli başarı dönemini yaşatmış ve farklı bir spor felsefesiyle insanlara umut vermişler. Ben de iyi ki o şehirde doğmuşum. Ne mutlu bana. Onların anılarıyla, onların enerjisiyle, bazen okulda, bazen iş yaşamında, bazen siyasette, şimdi de İstanbul gibi dünyanın en güzel şehrine hizmet ederken, işte o alttan aldığımız enerjinin devamıyla hizmet ediyoruz; etmeye devam ediyoruz.”

“Trabzonspor’a Kaleci Olamadım İstanbul’a Belediye Başkanı Oldum”

“Ben, belki de Şenol Güneş’in yerine Trabzonspor’a kaleci de olabilirdim. Bir bakmışsınız ondan daha başarılı da olabilirdim; belli mi olur. Ama Şenol Güneş olamayınca Trabzon’da Trabzonspor’a, İstanbul’a Büyükşehir Belediye Başkanı oldum. Tabi bunların hepsi, çok güzel anlar, değerli şeyler. Bu değerleri hissederek yaşatmak lazım. Trabzon’un yüzünü, hissiyatını, değerlerini ben her zaman yaşıyorum. Hepsi de beni besliyor. Hiçbir zaman unutmuyorum. Trabzon’un efendiliğini, ahlakını, düzgün tavırlarını, davranışını, asla taviz vermeyen duruşunu, doğru söyleyişini her zaman ruhumda yaşıyorum. Bütün ülkeye barışı, huzuru sağlama konusunda, herkesi kucaklama konusunda özel bir hassasiyeti olmalıdır benim doğduğum şehrin.”

“Onlar, Trabzon’un Gerçek Kahramanları”

“Trabzon’un meydanında gezerken, benimle sanki sokakta yürür gibi, Ali Kemal’in bronz bir heykelini istiyorum mesela. Trabzon’a gelen insanların onları hissetmesini istiyorum. Sadece onunla da kalmadan, Trabzon’un yazarlarını, şairlerini görmek istiyorum. Görsünler, tanısınlar, hissetsinler… Onlar, Trabzon’un gerçek kahramanları. O gerçek kahramanları Trabzonlular bilirse, o ruhu taşıma ve yarınlara aktarma şansına sahip olurlar. Bütün bu süreci, tarihi üst üste koyarak baktığınızda, gerçekten bugünleri yaşamamamızda, şu güzel ortamda bu güzel anı kutlamamızda hem de şu duruşla, dünyaya evrensel bakışla bakabilmemizde, her zaman her yerde en fazla minnet duyduğum isim; Mustafa Kemal Atatürk. İyi ki Cumhuriyeti kurmuş ve bize emanet etmiş. Bu duygularla, güzel şehrimin güzel insanlarının huzuruna çıkarak bu duygularımı paylaştım. Derneğimize teşekkür ediyorum. Kurtuluş yıldönümümüz kutlu olsun. Trabzon’a layık olmaya devam edelim inşallah.”

Trabzonspor Evrenseldir

Trabzonspor’un efsane isimlerinden, A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş gecede yaptığı konuşmada, “Geceyle ilgil söylenecek çok söz var da kısa tarifiyle geçmişi bugüne ve yarına bağlayan anlayışı devam ettirebilmek için arkadaşların yaptığı bu faaliyeti destekliyoruz. İstanbul’da hem eski dostları bir araya getiriyor hem de gelecekle ilgili nesillere aşılamalar yapıyoruz. Devamını diliyorum. Bunlar kolay şeyler değil. İstanbul’da işini gücünü bırakıp bir yerlere gitmek zordur. Ben de uzun süredir böyle toplantılara katılamadım. Trabzonspor birleştirici değer olarak önemli. İlk çıkışında zaten İstanbul’da ve Anadolu’da Trabzonspor herkes tarafından sevilen bir anlayışı ve düşünceyi ortaya koyan kitleleri peşine çeken takım oldu. Futbolla ilgili konuşamayalım Trabzonspor iyi gidiyor. Bütün takımlara başarılar dileriz.

Başta başkanımızı kutluyorum. 90’lı yıllarda Erenköy’de başlamıştım, sonra ailemiz geldi, yeni derneğe gitmedim ama orada bir köy var gitmesek de o köy bizim köyümüz. Güzel çalışmalar var, Ali Kemal gelirken merdiveni çıkabilir mi diye düşündüm, hala aynı hızda çıkıyor! Özkan Sümer ve Ahmet Suat Özyazıcı’yı unutmamalıyız. Trabzon’u Avrupa’ya taşımak önemliydi. Ben Trabzonluyum, yöreselim ama Trabzonspor evreseneldir. Kalecilik o zaman istenmeyen bir işti, saf insanların kaleye geçtiği bir dönemde ben kaleci olunca Ekrem Başkan herkes kaleci olmak istedi. Allah’tan kaleci oldum herkesin önünü kestim. Ülkeninin spora ve sanata ihtiyacı var. Kadir İnanır bizim dostumuz, Beyoğlu’nun arka sokaklarında birlikte olduk, entellektüel tartışmalarımız oldu. Başkan Coşkun (Demirsoy) futbolu fazla oynamadı ama yöneticiliği iyiydi. Katılan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Sevgi ve saygıyı inşaa ettik!

Karadenizli Sporcular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Coşkun Demirsoy ise şunları söyledi; “1991 yılında kurulan bir derneğiz. 31 senedir devam eden bir gelenek. Son 6 yıldır derneğin başkanlığını ben yapıyorum. Derneğin yeni binasına geçtik, faaliyetlerimizi arttırdık. Sevgi saygıyı organize ettik. Maçlara gitmek gibi organizasyonlar yapmaya başladık. Briç ve horon kursu vermeye başladık. Gerçekten Trabzonspor’un kongresinin etkileyecek ciddi bir potansiyelimiz var. Yöresel yemekleri tattığımız restoranımız var, ciddi şekilde hizmet veriyoruz. Gece için 400 kişiyle yola çıktık ama 470 kişi olduk, çok kişiyi geri çevirmek zorunda kaldık. Trabzon’dan gelen insanlar oldu, Belediye Başkanı İmamoğlu geldi. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu Elazığ’da bulunduğu için gelemedi. Bu desteklerin karşılığını vereceğiz. 532 üyeye ulaşmış durumdayız ve bu sayı her geçen gün artmaya devam edecektir. Trabzonspor’a gönül veren insanların sahiplenmesi derneği büyütüyor, tüm katkı verenlere teşekkür ediyoruz. Birçok alanda sosyal sorumluluk faaliyetler göstermekteyiz.”

Benim yerim belli!

Trabzon’un Kurtuluş Günü etkinliklerinde düzenlenen gecede sahne alan, şarkıları ile davetlileri zaman zaman coşturan, zaman zaman da dertlendiren, esprileri ile de gülme krizine sokan Volkan Konak, geçtiğimiz günlerde Maslak'ta verdiği konser sırasında yaptığı esprininin ciddiye alınarak, ‘Vasiyetini’ açıkladı şeklinde haber yapılmasını yine esprili bir dille eleştirdi. Konak, “Ne yakması, manyak mısınız?, deli misiniz? Öyle bir şey yok. Memleket sevdasını işliyoruz. Mesela desem Selim’e ki ‘hasta ettiniz beni, Corona oldum’ yarın öbürgün ‘Volkan Konak Corona oldu’ derler. Benim yerim belli, Maçka Konakoğlu Mezarlığı… La yanmayrım vazgeçtim! Şaka yapıyoruz, adam bunu alıyor haber yapıyor. Başka konu mu yok ya…” ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim