Antika meraklısı Bektaş,  18 yıldır biriktirdiği yüzyıllara dayanan ve  Karadeniz Bölgesi'nde kullanılan birçok eski zaman malzemelerini bir araya getirerek  bir ilki başardı. Oturduğu binanın  dış cephesine 18 yıldır biriktirdiği eski zamana ait birçok materyalleri sergileyen Bektaş resmen açık hava müzesi oluşturdu. Hala biriktirmeye devam ettiği, adını kendince Açık Hava Müzesi verdiği yerde yok, yok! Günümüze ışık tutan tarihten bugüne kadar biriktirdiği eski zaman eşyalarını anlatan Cemil Bektaş  bir de mesaj verdi. Bektaş:

GÜNÜMÜZE  TARİHİ SERGİLEDİ

  "Geçmişini bilmeyen geleceğine yön veremez. Bunu atalarımız her daim dile getirmişler. Ben yıllardır bu tarihi eşyaları biriktiriyorum. Bunların bir çoğu ana tanıklık ettim ve gereç olarak kullandık. Ancak yeni nesil de bunu bilmez, görsünler diye sergilemek istedim. Burada elle çekilen körük, döğen sırığı,  boyunduruk, tırmık, ip örgü çarkı,  el testeresi, el testeresi kancası, elde şal dokuma kılıcı, Değirmen tekne taşı, el değirmeni, el feneri, tırpan,  el kantarı, tarihi lüks,  kiremit turşu küpleri,  ahşap çamaşır teknesi, yal teknesi,  dibek tokmağı, semer kaşı, at materyali, eski zaman kızak tekeri, eski zaman su sürahisi, elek biçiminde halbur kasnağı vs var. Belki de sayamadığım çok şey var biriktirmeye devam edeceğim" şeklinde özetledi.

BELEDİYE BAŞKANI DESTEKLEYECEK

Yavuzkemal Belediye Başkanı Adem Önal ise açık hava müzesine oluşturan Cemil Bektaş'ı tebrik ettiğini,  onu destekleyeceğini söyledi. Belediye Başkanı Adem Önal sözlerine şöyle devam etti:

"Cemil Bey'in dediği gibi, 'Geçmişini bilmeyen bir neslin geleceğide parlak değildir. Yeni neslin geçmişini unutmamaları için atalarımızdan kalan 150 yıllık belki daha fazla araç ve gereçleri açık bir alanda sergileyen  vatandaşımızın yanındayız. İleriki zamanda beldemizde daha güzel bir donanımlı  açık hava müzesi yapmak istiyoruz. Cemil Bey kendi imkanlarıyla örnek bir çalışma yaparak yolun kenarına, insanların rahat göre bileceği ve ziyaret edeceği bir yere açık hava müzesi yapmıştır. Kendilerine teşekkür ederim" ifadelerine yer verdi.

SEDAT KARAKAYA

Editör: TE Bilisim