Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde organize edilen törende yaptığı konuşmada, basının teknolojinin sağladığı imkanlar sayesinde bambaşka bir güç haline geldiğini söyledi.
 
Anadolu'da yerel basının zorluklar yaşamasına rağmen yerel basın çalışanlarının haber alma ve haberleştirme konusunda donanımlı olduklarına işaret eden Yavuz, Trabzon'da yerel ve ulusal basının yanı sıra internet basınının da her türlü iltifatı hak ettiğini vurguladı. Yavuz, basın mensuplarını yaptıkları görev dolayısıyla takdir ettiğini de sözlerine ekledi.
 
Ödül takdim eden Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’ndan TGC Başkanına övgü:
 
‘Demokrasiyi işletti herkesi kucakladı’
 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu törende Ahmet Külekçi ve Bekir Sarı’nın hizmet ödüllerini takdim ettikten sonra yaptığı konuşasında, Trabzon Gazetecilar Cemiyeti Başkanı Yusuf Turgut ve yötimini övdü. Başkan Gümrükçüoğlu, ‘7 Mayıs 2016 tarihinde Sayın Turgut ve yönetimi seçildikten sonra beni ziyarete geldiler. Seçim sonrasında tartışmalar vardı. Ben kendisine ‘herkesi kucaklamasını söyledim. Aslında benim söylememe gerek yoktu. Yapısı gereği herkesi kucaklıyor. Seçim üzerindeki tartışmalar bitmeyince tekraren bir seçim yaptı. Demokrasiyi işletti ve yeniden seçilerek herkesi kucaklamayı sürdürdü. Bu akşam Ödül alan tüm gazetecileri kutluyorum. Zor bir görev yapıyorsunuz. Zaman zaman gazeteciler hayatlarını ortaya koyuyorlar. Trabzon için bizimle koşturuyorlar. Her zaman basınımızın yanındayız’ dedi.
 
Editör: TE Bilisim