Nazım Hikmetin de dediği gibi  “Herkese selam, sana hasret”
Çaresizliğin ne demek olduğunu babamın cenazesini izlediğim gün, gidip de dönmeyeceğini anladığım zaman öğrendim. Buna ölüm deniyor.
Babam öldüğünde hissettiğim acı ve kayıp hissi benzersizdi. Hayatım boyunca sahip olduğum en savunmasız kişiydim. Dipsiz kuyunun derinliklerinde kayboldum. Umutsuzluğun en derin, en karanlık çukurundaydım. Gerçek acıyla ilk karşılaşmamdı.
Zaman zor; size gizlice yaklaşıyor, kayboluyor, hem döngüsel hem de öngörülemez.
“Acısının tarifi yok.
Paylaşılıyor ama azalmıyor.
Bunun yerine, onunla büyüyoruz.“
 
Hayatımız da onu normalden biraz daha fazla özlediğimiz anlar vardır. İhtiyacın en çok olduğu zamanlarda mutlulukta, üzüntüde, omzuna dokunacak el aradığında, aramak istediklerinin annenin ya da babanın telefonun diğer ucunda olmayışı, sesini duymak isterken hissettiğin o sanki kalbin boğazında sıkışmış hissi olması ne büyük acı...
Herkes babalar gününü̈ kutlarken onu özler ve kendinizi yalnız hissedersiniz. Kötü bir gün geçirdiğinde ilk onu özlersiniz. Yatakta yalnız uyurken özlemin içine sığmadığında göz pınarların yastığına musluk olmuş. Çünkü yokluğu hala zor gelir.

Tavsiyesine ihtiyacınız olduğunda onu özlersiniz. Hayatlarını bu kadar uzun süre yaşayacak kadar şanslı olan yaşlı amcaları gördüğünüzde, başka bir yılın geçtiğini fark ettiğinizde onu özlersiniz. Hayatın büyük senfonisini oluşturan tüm küçük notalar.
“Acının üç aşaması:
Uyuşma, kayıpla yüzleşmek, kaybı kabul etmektir.”
 
Babama onu ne kadar çok sevdiğimi, hatta hala hayatta iken benim için ne kadar önemli olduğunu çok dile getiremezdim. Gerçek duygularımı nadiren sözlü olarak ifade eden veya sevdiklerime düşüncelerimi söyleyebilen biri değilim. Babamın kanser hastalığının ölümünü deneyimledikten sonra, fırtına geçtikten sonra yaşama ve hayatı görme şeklim değişti. Her sabah minnettarım. Hayatımda kalan tüm sevdiklerimi daha büyük bir şevkle takdir ediyorum, çünkü hayatın garanti edilmediği çok açık.

“Bekleme. Hiçbir şey için. Ölüm, vaktimiz olmadığını bize sunan hatırlatmadır.
Ne söylemeniz gerektiğini söyleyin.”
Babanızı özlediğiniz zaman, onu gururlandırmak, senin yaşamak istediğin hayatı yaşamak için, senin olmasını istediğin kişi olmak için ekstra bir adım at. Sana neşe getirecek bir şey yap.
Ama en önemlisi, babanızı ya da en yakınınızı özlediğinizde, birisini bu kadar özlemenin bir sakınca olmadığını bilin, koşulsuz sevgi budur ve size verdiği şey budur.
Babamın her zaman söylediği gibi “Umut güçlü̈ bir İlaç’tır.

Sevdiğini kaybeden herkes için, hayatının herhangi bir aşamasında, umarım bu sana barış getirir.
Kerem Alışık, babası Sadri Alışık ve annesi Çolpan İlhan'a hitaben söylediği gibi,
 Babalar farklıdır... Onlar dua gibidir görünmese de dokunur evladına.
 “Hepimiz seni çok seviyoruz ve özlüyoruz; iyi uyu
ve senden önce giden herkese iyi bak.
Sonsuza dek kalbimizde!”
( Ali Güney ) 
Editör: TE Bilisim