Doğu Karadeniz insanının vazgeçilmezi Kara Lahana, geçmişten bugüne iftar sofralarında yerini almaya devam ediyor. Genellikle dolma yapımında kullanılan kara lahanadan yöre insanı lahana çorbası, lahana haşlaması, vurma lahana gibi birçok çeşit yemek yapabiliyor. Kara lahananın yanı sıra Rize'de yeni coğrafi işaret alarak tescillenen muhlama ve kokulu üzümden yapılan Pepeçura tatlısı kara lahananın iftar sofralarında arkadaşı oluyor. Lahana haşlamasının Rize’nin popüler yemeklerinden biri olduğunu ve iftar sofralarının da vazgeçilmesi olduğunu dile getiren ev hanımı Hamdiye Küçükmustafa “Önce lahanalarımızı topluyoruz, doğruyoruz ve ardından iyice yıkayıp sızdırıyoruz. Lahanalarımızı tencereye koyuyoruz. Kaynamış suyu doğradığımız lahanaların üstüne döküyoruz ve ocağı açıyoruz. Peşinden kuyruk yağı olarak bilinen iç yağı, bulgur, mısır unu, soğan, salça ve tuzumuzu ekleyerek kaynamaya bırakıyoruz. Bölgemizde çok sevilen bir yemek olmasıyla beraber en popüler yemeğimizdir” dedi.
LEZZETİ HAYRAN BIRAKIYOR
Doğu Karadeniz insanının vazgeçilmesi kara lahana iftarların da vazgeçilmezi
Çok Okunanlar
Trabzonspor'un Efsane Forveti Geri Mi Dönüyor: İsmi İlk Sıraya Yazıldı...
Trabzonspor Yeni Sezonun İlk Transferini Resmen Bitirdi: Yıldız İsim Geliyor!
Trabzonspor'un Yeni Sezon Transferleri Resmileşti: Bu 3 Transfer Tamam
Trabzonspor, Sürpriz Bir Golcü Transferi Açıkladı: Bu İsmi Kimse Beklemiyordu
Trabzonspor'un Gol Kralı Teri Kurumadan Geri Dönüyor: Abdullah Avcı'ya Israr Ediyor!
Trabzonspor, Fenerbahçe'yi Resmi Olarak Şampiyonluktan Etti: Artık Şampiyon Olamaz