Bu kapsamda Of’ta 24 Eylül 2020 tarihinde başlayan, 19 Ekim 2020 tarihinde sona eren yoğun bir çalışma yapıldı. Bu gayretli çalışmanınsonunda Of’taki okul ve kurumların %100’ü “Okulum Temiz” Belgesi almaya hak kazandı. İş Güvenliği uzmanları ve diğer uzmanların tespitiyle bu başarıyı sağlayan Of ilçesi için Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nun katılımıyla bir sertifika taktim töreni düzenlendi. İsmail Yıldırım ilkokulunda düzenlenen sertifika törenine katılan Vali Ustaoğlu program öncesi ilk olarak okulun anasınıfı ve birinci sınıflarındaki öğrencileri ziyaret ederek öğrencilere çeşitli hediyeler vererek öğrencilere başarılar diledi.
 
 Ardından okulun bahçesinde sosyal mesafe kurallarına da uyularak  “Okulum Temiz” sertifika takdim törenine geçildi. Programda ilk olarak Of İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İş Güvenliği Uzmanı Kadir Hekimoğlu süreç hakkında kısa sunum yaptı. Ardından Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu bir konuşma yaptı. Vali Ustaoğlu konuşmasında,” Of’ta 29 okul ve kurumun tamamında Okulum Temizsertifikasını almaya hak kazanmış. Yani %100 başarı sağlanmış. Emeği geçen başta Kaymakamımız, Belediye Başkanımız ve Milli Eğitim camiasını tebrik ediyorum. Yaşadığımızpandemi sürecinde bu çalışmalar çok anlamlı ve önemlidir.
 
Bu çalışmalarımızla da velilerimize gönüllerinin rahat olmasını istiyoruz. Geçen haftadan itibaren anasınıfı, 1, 2, 3, 4, 8 ve 12. sınıflarda eğitime başladık. Yapılan bu çalışmalarla inşallah tüm Türkiye’de eğitim ve öğretimin bütün sınıflarında başlar.Of ilçemizde biz artık velilerimizin temizlik ve hijyen  konusunda endişe duymadan çocuklarını okullarımıza gönül  rahatlığıyla göndermelerini istiyoruz. Yapılan bu çalışmalar diğer ilçelerimize de örneklik teşkil edeceğini umuyor, onlardan da aynı performansı bekliyoruz. En kısa sürede Trabzon’umuzdaki tüm okulların Okulum Temiz belgesini almasını istiyoruz. Ben burada emeği geçen herkesi bir kez daha tebrik ediyor, hepinize başarılar diliyorum.” dedi.
 
Konuşmasının ardından Okulum Temiz Belgesini almaya hak kazanan okullara Vali İsmail Ustaoğlu sertifikalarını taktim edip gayretli çalışmaları nedeniyle Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu’nu ve okul idarecilerini Başarı Belgesi ile ödüllendirdi. Belgelerin takdimini Vali İsmail Ustaoğlu,  Of Kaymakam Hayrettin Çiçek,  İl Emniyet Müdürü Metin Alper, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu taktim ettiler. Yıldırım ilkokulu bahçesinde tertip edilen törene Vali İsmail Ustaoğlu, Of Kaymakamı Hayrettin Çiçek,  İl Emniyet Müdürü Metin Alper, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Of Belediye   Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, İlçe jandarma Komutanı Yüzbaşı Burak Çelik,  İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. Barış Çağlar, İlçe Emniyet Müdürü Rafet Kantar, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, Şube Müdürleri Hasan Tekke, Osman İşçi ve okul idarecileri katıldı. Program toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.
 
Editör: TE Bilisim