Trabzon Yazarlar Derneği Başkanı Mustafa Durmuş ve yönetim kurulu üyeleri ile tarihi Alacahan’daki buluşmada şehrin tarihi, kültürü ve gelenek görenekleri hakkında hoş bir sohbet gerçekleştirildi.

Trabzon Yazarlar Derneği Başkanı Mustafa Durmuş, şehri yöneten idarecilerle zaman zaman bir araya geleceklerini, Yazar ve şairlerin insanlığın yanı sıra şehrin gelişimine de önemli katkıları olduğunu, Trabzon’un gelecek nesillere tanıtımında üzerine düşen görevleri layıkıyla yerine getirmenin gayretinde olduklarını söyledi.

Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan ‘Yazar ve şairlerin fikir ve düşünceleriyle topluma şekil veren insanlar olduğunu, metrekaresine en fazla sanatçının düştüğü Trabzon’da çalışmaktan büyük onur duyduğunu söyledi. Babasının görevi nedeniyle Trabzon’un Faroz Mahallesinde doğduğunu ve 2 yaşına kadar burada bulunduğunu belirten Aydoğan “Trabzon insanı çok çalışkan, üretken ve vatansever. Tarih, kültür ve sanat kenti olmasının yanı sıra bu şehirde herkesin gönlünde Trabzonspor sevdası var. Şehrin asayiş konusundaki sorunlarını çözmek için elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Böylesine güzel bir şehirde edebiyata gönül vermiş insanlarla bir arada olmak beni çok onurlandırdı” açıklamasında bulundu.

Alacahan’ın tarihi dokusuna da hayran kalan Emniyet Müdürü Aydoğan görevde bulunduğu şehirlerin tarihini araştırdığını ve bu nedenle o şehrin yazar ve şairlerinle bir araya gelmenin kendisine katkı sağladığını da belirtti.

Canan KALAYCI

Editör: TE Bilisim