Minare ve Kubbelerinin Bakır ve çinkoları yerleştirilen caminin Kapı, Pençere, Mihrap, Minber ve çevre düzenlemesi devam ediyor. Bayraktar, ‘Trabzon’a güzel bir eser kazandırıyoruz ama halen yüzde 25’lik bir işimiz var’ dedi.

Sinaner inşaatın sahibi Ercan Sinaner’in yürüttüğü ve İnşaat Yüksek Mühendisi Dr. Erdoğan Bayraktar’ın yakından takip ettiği çalışmalar yaklaşık olarak 80-100 milyon TL aralığında tamamlanacak. Camii inşaatının planlandığı gibi sürdüğünü söyleyen Bayraktar, “Cami ortaya çıktı ancak daha çok işimiz var, bunun mihrabı var, mimberi var, şadırvanları var, iç işlemleri var. 25 milyon TL’lik bir kaynağa daha ihtiyaımız var. Trabzon’a ve bölgeye yakışan bir eser olacak. Bizler fedakarlık yapıyoruz, hayırsever iş insanlarımızın da desteğini gördük görüyoruz. Cami tamamlandığında ismini koyacağız. Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Bey de destekliyor. Şu an her şey yolunda devam ediyor. Gelecek yıl ramazanda inşallah hem mahyaları yakacağız hem de koronavirüsten uzak ibadetlerimizi burada yapacağız” dedi.

Bayraktar, “Türkiye’nin üretmeye ihtiyacı var. Kırklareli’nde bir çiftlik kurdum. Çalılıktı temizledim. O çiftlikte hem küçükbaş hem de büyükbaş hayvan sayısını arttırmak istiyorum. Büyük bir bölümü tamamlandı ve üretim başladı. Ankara’da da şantiye kurdum ve konut yapmaya başladım. Fakat Trabzon’dan ayrı kalmak olmuyor.  Köyde kalıyorum, Kavala’da konutta dinleniyormu, cami’nin Trabzon’un her yerinden gözükmesi beni dinlendiriyor, mutlu ediyor’ ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim