Büyük Ustayı yarın saat 12.00’da ailesi ve tüm sevenleri Doğanköy’de mezarı başında  anacak, ardından da Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç tarafından adı Karşıyaka mahallesinde sokağa verilecek.

Türkiye’nin en önemli karikatüristlerinden birisi olan Harun Yavruoğlu  ölüm yıldönümünde anılıyor.

Yavruoğlu, PTT ve Türk Telekoma Müdür olarakbüyük hizmetler verdi ve Bürokraside çalışırken çok önemli sergiler açtı. 2011 yılında ise TAKA Gazetesinde Yazı İşleri müdürü olarak göreve başlayan Yavruoğlu, günlük karikatürleri ve köşe yazıları ile birlikte gazetenin en çok takip edilen isimlerinden oldu.

Harun Yavruoğlu, Ankara Trabzon  Vakfının Trabzon Valiliği ve Trabzon Belediyesi ile ortaklaşa gerçeleştirdikleri Ankara Trabzon günlerinde açtığı sergiler büyük ilgi gördü. Yavruoğlu, karikatür sergilerini Dordmund’a ve arkasından da Paris’e taşıyarak karikatür sanatında zirveye çıktı.

Yavruoğlu, 2019 yılının sonbaharında rahatsızlandı ve Karaciğer sorununa bağlı olarak da 14 Nisan 2020 yılında yaşamını yitirdi.

Yavruoğlu, yarın ailesi ve sevenleri tarafından mezarı başıda anılacak. Kuran-ı Kerim okunacak ve konuşmalar yapılacak. Ardından da Ortahisar Belediye  Başkanı Ahmet Metin Genç, Karşıyaka mahallesinde evinin yakınındaki bir sokağa Yavruoğlu’nun adının yer alacağı tabelayı asacak.

Editör: TE Bilisim