Koç'un ifadeleri şu şekilde:

"Pazartesi akşamı gözlerimizin önünde yaşanan olaylar tüm ülkemizi derinden yaralamıştır. Aynı zamanda futbol marka değerine uluslararası alanda zarar vermiştir. Böyle şiddet içeren bir olayın kabul edilmesi mümkün değildir. Halil Umut Meler'in yaşadıkları hepimizin içini acıttı. Kendisine ve ailesine geçmiş olsun demek istiyoruz. Önemli olan, Halil Umut Meler'in bir an önce sağlığına kavuşması ve yeşil sahalara dönmesi. Zaten hakem kalitesindeki sıkıntılar hepimizin malumu."

"Gün büyük bir cesaret ve kararlılıkla bir daha benzer olayların yaşanmaması için gereken adımları atma günüdür. TFF, MHK, hakemler, kulüplerimiz, medya, taraftar... Herkesin bunları irdelemesi gerekmektedir. Bu yaşananlardan hareketle Türk futbolunun geldiği noktayı enine boyuna düşünmek zorundayız. Bu tabloda herkesin payı var ve kimse de sorumluluktan kaçmamalıdır."

"TFF kendisini bu olaylardan ayıramaz. TFF'nin bu olaylarda suçlayıcı tavrı kabul edilemez. Konuyla ilgisi olmayanları azmettirici olarak göstermesi kabul edilemez. TFF dışında herkesi suçlamak kabul edilemez. UEFA, FIFA ve İngiltere'ye teşekkür eden TFF Başkanı, kulüplere, teknik direktörlere ve oyunculara teşekkür etmemesi çok şeyi ifade ediyor."

"Başta TFF olmak üzere tüm paydaşların yaptıkları yanlarına kâr kalmamalıdır ki bunlar son bulsun. Artık bu kararlılığı göstermek zorundayız. Türkiye futbolu artık yarışma değil çatışma ve ayrıştırma noktasına gelmiştir. Bu durum sadece Türk futboluna değil ülkemize ve toplumumuza da zarar vermektedir."

"Futbolda şiddet her şeyden önce futbol camiasının sorunu ve sorumluluğudur. Bu akşama asla yapılmaması gereken unsurlar; sorumluluğu başkalarına yıkmak, kendi sorumluluklarını görmemezden gelmek, kronikleşmiş sorunları örtmek için bu talihsiz olayı kullanmaktır."

"Başta TFF olmak üzere tüm paydaşlar, yaptıkları yanlarına kâr kalmamalıdır ki bunlar son bulsun. Artık bu kararlılığı göstermek zorundayız. TFF'nin kulüplere olan tavrının kabul edilemez olduğunu düşünüyoruz. Futbolun bu hali sadece spor adamlarının değil, tüm Türkiye'nin sorunudur. Bu sorunu çözecek olan da yine bizleriz."

"Bu akşamdan itibaren yaşananları, yaşadığımız zorlukları bir kenara bırakıp Türk futbolunu hak ettiği seviyeye getirmek adına bir araya gelmeye hazırız. Federasyonumuzun, kulüplerimizin ve tüm futbol camiasının bir araya gelerek sorunları konuşması, çözümler üretmesi gerekiyor."

Editör: Doğukan ÖZKURT