Doğu Karadeniz insanının vazgeçilmezi Kara Lahana, geçmişten bugüne iftar sofralarında yerini almaya devam ediyor. Genellikle dolma yapımında kullanılan kara lahanadan yöre insanı lahana çorbası, lahana haşlaması, vurma lahana gibi birçok çeşit yemek yapabiliyor. Kara lahananın yanı sıra Rize'de yeni coğrafi işaret alarak tescillenen muhlama ve kokulu üzümden yapılan Pepeçura tatlısı kara lahananın iftar sofralarında arkadaşı oluyor. Lahana haşlamasının Rize’nin popüler yemeklerinden biri olduğunu ve iftar sofralarının da vazgeçilmesi olduğunu dile getiren ev hanımı Hamdiye Küçükmustafa “Önce lahanalarımızı topluyoruz, doğruyoruz ve ardından iyice yıkayıp sızdırıyoruz. Lahanalarımızı tencereye koyuyoruz. Kaynamış suyu doğradığımız lahanaların üstüne döküyoruz ve ocağı açıyoruz. Peşinden kuyruk yağı olarak bilinen iç yağı, bulgur, mısır unu, soğan, salça ve tuzumuzu ekleyerek kaynamaya bırakıyoruz. Bölgemizde çok sevilen bir yemek olmasıyla beraber en popüler yemeğimizdir” dedi.
LEZZETİ HAYRAN BIRAKIYOR
Doğu Karadeniz insanının vazgeçilmesi kara lahana iftarların da vazgeçilmezi
Çok Okunanlar
Dolarda kriz: 7 liralık fark için resmen tarih verdiler
Gram altında tarihi olay: 50 günden fazla sürecek
İslam Memiş iyi haberi verdi: Temmuza kadar bunu yapanların parası katlanacak
Trabzonspor'un Bu Bomba Transferi Kulübün Cebini Yakacak: Avcı'dan Formayı Kaptı!
Trabzonspor'da Avcı Bir Gol Makinesi Aldı, Bir Oyuncu Verdi: Bu Transfer Ligi Sallayacak!
Trabzonspor İlk Yerli Yıldız Transferini Resmen Tamamladı: Beni Alın Demişti!