Araç Alacaklar Dikkat! İkinci El Otomobilde Rağbet Gören Marka ve Modeller Belli Oldu Araç Alacaklar Dikkat! İkinci El Otomobilde Rağbet Gören Marka ve Modeller Belli Oldu

TCMB Para Politikası Kurulu, yeni başkan Fatih Karahan liderliğinde ikinci faiz kararını dün verdi ve politika faizini genel piyasa beklentilerinin aksine 500 baz puan artırarak yüzde 50'ye çıkardı.

Yapılan ortak açıklamada, "Kurul, enflasyon görünümündeki bozulmayı dikkate alarak politika faizinin artırılmasına karar vermiştir" ifadelerine yer verildi ve sıkı para politikası duruşunun devam edeceği vurgulandı.

Goldman Sachs gibi kuruluşlar, TCMB'nin gerçekleştirdiği faiz artırımını enflasyon ve para birimindeki değer kaybı beklentilerine yönelik tek seferlik bir adım olarak değerlendirirken, bir faiz artırımı döngüsünün başlangıcı olmadığını belirtti.

Goldman Sachs ayrıca, bu kararın fiyatlarda istikrarı sağlama ve ortodoks para politikasına geçiş konularında merkez bankasının güvenilirliğini artıracağını ifade etti.

Ekonomi çevrelerinde ve piyasalarda TCMB'nin aldığı bu kararın enflasyonla mücadelede daha sıkı bir politika izleneceği ve piyasalarda istikrarın sağlanacağı yönünde bir adım olarak değerlendirildiği ve TCMB'nin güvenilirliğini artıracağına yönelik olumlu görüşlerin dile getirildiği belirtildi.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA