Palut : İyi futbol oynayan iki takımın mücadelesi zevkli ve çekişmeli geçecek; Zor maç olacak Palut : İyi futbol oynayan iki takımın mücadelesi zevkli ve çekişmeli geçecek; Zor maç olacak

Söz konusu maç sonrasında Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, Mete Kalkavan, Zorbay Küçük, TFF ve MHK hakkında sert eleştirilerde bulunmuştu.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), bu olayların ardından Mete Kalkavan'a yeni görev verilmeyeceği konusunda Trabzonspor'a güvence vermişti. Ancak, önce VAR hakemi olarak daha sonra da Başakşehir'in Sivasspor ile oynadığı maçta orta hakem olarak Mete Kalkavan'ın görevlendirilmesi Trabzonspor camiasını yeniden rahatsız etmişti. Başkan Ertuğrul Doğan, bu görevlendirmelerin ardından tekrar sert açıklamalarda bulunmuştu.

TFF, hakem klasmanlarının belirlendiği süreçte Mete Kalkavan'ın listede yer almayacağına dair Trabzonspor'a tekrar güvence vermişti. MHK'nin açıkladığı yeni klasmanlarda ise Yaşar Kemal Uğurlu, Erkan Özdamar, Sarper Barış Saka, Yasin Kol ve Yiğit Arslan'ı bir alt klasmana düşürdüğü gözleniyor.

Süper Lig'in yeni hakemleri arasında ise Alper Akarsu (Ankara), Ömer Faruk Turtay (Antalya), Oğuzhan Çakır (Balıkesir), Buğra Taşkınsoy (İstanbul), Mehmet Türkmen (İstanbul), Emre Kargın (İzmir) ve M. Ali Metoğlu (Rize) yer alıyor. Yeni hakem kadrosuyla birlikte Süper Lig'deki maçlarda daha fazla adil ve tartışmasız kararlar bekleniyor.

Editör: Birol Sancak