Çağdaş Altay’dan skandal yönetim

Geçtiğimiz sezon oynanan Gençlerbirliği-Trabzonspor karşılaşmasında saha kenarında kendini yere atmasıyla gündeme gelen Trabzonlu teknik adam Metin Diyadin’in maç sonunda yaptığı açıklamalar tepki çekti. Karşılaşmada Trabzonspor lehine verilen ilk penaltının VAR incelemesi sonucunda geldiğine dikkat çekilirken, Metehan’a ceza sahası içerisinde yapılan ve Bordo-Mavililer tarafından net bir darbe olarak değerlendirilen pozisyonda ise ne hakem Çağdaş Altay’ın ne de VAR’ın penaltı kararı vermemesi tartışma konusu olmuştu.

Metin Diyadin kendini yerlere atmıştı

Gençlerbirliği galibiyeti sonrası Çimşir’den dikkat çeken açıklamalar
Gençlerbirliği galibiyeti sonrası Çimşir’den dikkat çeken açıklamalar
İçeriği Görüntüle

Öte yandan Gençlerbirliği lehine gelişen bazı pozisyonlarda da kırmızı kart sınırında müdahaleler yaşanmasına rağmen hakem tarafından herhangi bir kırmızı kart gösterilmemesi Trabzonspor cephesinde tepkiyle karşılanmıştı. Ancak Metin Diyadin’in maç sonu değerlendirmesinde bu pozisyonların hiçbirine değinmemesi dikkat çekti.

Trabzonspor’un bir penaltısı daha verilmedi

Diyadin, karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada hakem kararlarını mağlubiyetlerinin temel gerekçesi olarak göstererek, “10 dakikada bir maçı hakem performansı bitiremez. Birinci golde faulün devamı gol, ikincisi penaltı... Maç bitti zaten. Deplasmanda 2-0 öne geçmiş Trabzonspor'a karşı maçı çevirmek kolay mı?” ifadelerini kullandı. Diyadin’in özellikle Trabzonspor lehine verilen kararları ön plana çıkarırken, karşılaşmadaki diğer tartışmalı pozisyonlara değinmemesi eleştirilere neden oldu.

Trabzonspor camiasından tepki

Trabzonspor taraftarları ve bazı Trabzonlular, Diyadin’in Trabzonlu bir teknik adam olmasına rağmen karşılaşmadaki tüm tartışmalı pozisyonları değerlendirmek yerine hakem yönetiminin kendi aleyhlerineymiş gibi konuşması büyük tepki aldı. Diyadin’in açıklamaları, “mağlubiyetin sorumluluğunu hakem kararlarına yükleyerek hedef saptırmak” şeklinde yorumlanırken, özellikle saha kenarındaki tartışmalı hareketlerinin ardından yaptığı değerlendirmelerin de tepki çektiği belirtildi.

Muhabir: BİROL SANCAK