Mahallede devam eden alt yapı çalışmalarını yerinde incelemek için mahalleye gelen Zorluoğlu’na incelemelerinde eşlik eden Sert, “Mahallemizin eksikleri sayenizde yapılıyor. Yıllardır yapılmayan alt yapı ve üst yapıları yenilediğiniz için şahsım ve halkım adına size çok teşekkür ediyorum. Zorlu görevlerinizde başarılar diliyorum” dedi.

YEĞENLERDEN SÜRPRİZ

Trabzon’un Şalpazarı İlçe Belediye Başkanı Refik Kurukız, makamında sürprizle karşılaştı. Yeğenleri, kendisine sürpriz için ondan önce makamına gittiler ve başkanı beklediler. Başkan Kurukız, makamına geldiğinde yeğenlerini odada görünce ‘Hoş geldiniz. Beni çok mutlu ettiniz’ diyerek sohbet etti. Anı da ölümsüzleştiren Kurukız, pandemi dolayısı ile sarılamadığı yeğenleri ile çay içerek gündem değerlendirdi.

ÇEBİ MİSAFİRLERİNİ AĞIRLADI

Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Selahattin Çebi, sadece Ortahisar değil, 18 ilçede de çok sevilir. Saygın kişiliği, esprili yaklaşımları, insana insan olduğu değer veren Çebi’nin makamı da asla boş kalmaz. Sevenleri her gün ziyaret eder, halini hatrını sorar. Çebi’yi dün Çarşı Mahallesi Esnaf Derneği Başkanı Hakan Koç, Semerciler Yardımlaşma Derneği Başkanı Volkan Uzu, Kemeraltı Dernek Başkan Yardımcısı Engin Karcı ziyaret ettiler. Çebi ile çay içtiler. Esnaflara bol kazançlar dileyen Çebi, her türlü sıkıntı ve taleplerinde 24 saat yanında olduğunu söyledi.

OTOBÜSÇÜLERİN SON PARA KAZANDIĞI OTOBÜS

Bugün biraz maziye gitmek istedik. Son zamanlarda iyice dibe vuran ve kontak kapatma noktasına gelen ulaşım sektörünün mazisine giderek biraz nostalji yapmak istedik. Şehirler arası göçlerin başladığı 1970’li yıllarda Mercedes-Benz O302 otobüsler revaçtaydı. Sektör de yeni yeni canlanmıştı. 1987’de O303’ler, 1992’da O304’ler, 1995’de O403’ler piyasaya hızlı giriş yaptı. O403’ler otobüsçüler tarafından o kadar sevildi ki son üretim yılı olan 2005’e kadar Türkiye yollarının lideri oldu. Her güzel şeyin sonu gibi 2006 itibari ile bayrağı bir üst segment olan Travego ve Tourismo’lara devretti. O403’lerin otobüsçülerinin nezdinde ayrı bir yeri de sektörün en son para kazandığı otobüs olmasından geliyor. O403’lerden sonra otobüs sektörü bir daha para kazanamadı. Uçak biletleri ile otobüs bilet fiyatlarının aynı olması, bir çok kişinin de özel araç tercih etmesinden dolayı sektör her geçen gün zarar etmeye başladı. İşe bir de pandemi girince artık otobüsçüler kontak kapatacak duruma geldiler. Ne olursa olsun otobüsçülerin aklından Mercedes-Benz O403 otobüsler hatıra olarak kalmaya devam ediyor.

"SON VAKA BİTENE KADAR; DENETİM, TEMİZLİK, DESTEK"

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 nedeniyle Keşap Belediyesi Covid-19 Birimi oluşturdu. Keşap Belediye Başkanı Mehmet Emür "Koronavirüs insan hayatını tehdit etmeye başladığı ilk andan itibaren birçok başlık altında gerçekten fedakarca çalışma sergiledik. Gerek ilk başladığında gerek yasaklar sürecinde ve gerekse yasak sonrasında tedbiri ve mücadeleyi hiç aksatmadık. Kimse rehavete kapılmasın diye COVİD-19 Birimini oluşturduk. Vatandaşlarımız için mücadelemiz asla durmayacak. Bugüne kadar yaptıklarımızı artırarak devam edeceğiz. İlçemizde kurallara uyulması noktasında denetimden asla taviz vermeyeceğiz. Sokakların, caddelerin, aktif kamu alanlarının dezenfektan ile temizliğine devam edeceğiz. Mümkün olan her yere dezenfektan yapılacak. Vatandaşımızdan gelen bütün taleplere anında cevap vermeye devam edeceğiz. Maske, mesafe ve temizlik konusunda uyarılarımız, tedbirlerimiz ve desteğimiz sürecek. Bu virüs illeti vatandaşımızın yakasından düşene kadar ne gecemiz ne de gündüzümüz olacak. Bizler hemşehrilerimiz için çalışamaya devam edeceğiz" dedi.

 “BÜTÜN ÇOCUKLARIMIZ DEVLETİN İMKANLARIYLA TEDAVİ EDİLMELİDİR”

Yeniden Refah Partisi Trabzon İl Kadın Kolları Başkanı Sümeyye Erbay, “Milli Piyango’nun satılmayan biletlerinden Varlık Fonu’na devredilen 75 Milyon TL'nin SMA hastası çocuklarımıza  harcanması için yapılan çağrı sloganik olmaktan öteye bir çağrı değildir.  Söz konusu miktar en fazla 5 evladımızın tedavisini ancak karşılayacaktır.  Türkiye SMA hastalığı ile mücadele eden çocuklarını tedavi ettirmek için Milli Piyango'dan gelen paraya ihtiyaç duymamalıdır.  Koşulsuz, amasız bir şekilde başta SMA olmak üzere hastalıklarla mücadele eden bütün çocuklarımız devletin imkanlarıyla tedavi edilmelidir.

Türkiye bunu yapabilecek büyük ve şefkatli devlet refleksini bir an önce göstermelidir.” İfadelerini kullandı.

BAŞÖRTÜSÜ MESELESİ YERİNE OTURMUŞTUR

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, gündemi değerlendirdi ve açıklamalarda bulundu. Başkan Tarım, “Bu gün durduğumuz yer devlettir, vatandır, bayraktır. Bulunduğumuz yerin kıymetini bilmeyenler ya da anlamak istemeyenler mümkünse ayaklarımıza dolanmasınlar. Meselelere sadece vatan penceresinden bakarken, kin ve nefretten arınarak özellikle 2013 den sonraki doğru politikaların yanında olma gayretimiz Türkiye siyasetinde alışıla gelmiş bir olay değildir. İttifakımız caddelerle uğraşırken, karşı gurup patika yollarda cebelleşmekle meşguldür. Bir elimize ayı, bir elimize güneşi verseniz, haklı ve gururlu davamızdan vazgeçmeyeceğiz. Tahammülsüz, değerlerimize saygısız siyaset kulvarında debelleşenler, yoğun ve yapacak işi çok olan ülkemize çok şey kaybettirmektedirler. Başörtüsü meselesi Türkiye’de halledilmiş orta yol bulunmuş yerine oturmuştur. Bu şahıslar Kovit- 19 un mutasyona uğramış siyasi türevleridir. Mücadelesini çok büyük verdiğimiz Türkün coğrafyasında var olma savaşında çok küçük ihtimalde olsa şayet başaramasak, garanti olanı herkes iyi bilsin ki perde kapanmak üzereyken gireceğiz sahneye ve Dünya en son bizi hatırlayacaktır.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim