Zorluoğlu, meclisin son oturumunda duygulu anlar yaşayarak, meclis üyelerinden helallik aldı. Zorluoğlu, “Meclis üyelerimize yürekten teşekkür ediyorum” dedi. Zorluoğlu, pandemi, deprem ve ekonomik zorluklara rağmen bir çok projeye imza atıldığını söyledi.

İFTİRALAR YORDU

Zorluoğlu, zaman zaman duygulanarak, “Kimseye de hak ettiğinden fazla değer vermedik. Vatandaşımız arkamızda durdu. İstediği gibi belediyede iş göremeyenler karşımızda oldu. Onlarla mücadelemiz devam edecek Beni hiç bir şey bir takım iftiralar ve dedikodular kadar yormadı. Hakkımız varsa helal olsun. Siyaset temiz zeminde yapılmalı. İftira, dedikodularla bel altı vuruşlarla siyasetin bir faydası yok. Mert ve dürüst olmak lazım. Ailemiz ve çoluk çocuğumuz kalmadı. Bunları hatırlayınca canım çok yanıyor. Yaptığımız eserleri caddelerde görünce öfkemiz huzur ve mutluluğa dönüşüyor. Çoluk çocuğumuza iftira atanlara hakkımız helal değildir” dedi. 

BORCUMUZ NORMAL

İYİ Parti'nin yeni Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu oldu İYİ Parti'nin yeni Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu oldu

Zorluoğlu, “Bu projeler bizim ortak başarımızdır. Gurur duymalıyız. 2019 yılında görevi devraldığımızda piyasa borçları hariç 215 milyon borç vardı. 2024 yılında ise piyasa borçları dahil borcumuz bir milyar 600 milyon TL’dir. 2024 yılı bütçemiz 7 milyar 324 milyon TL’dir. Mevcut borcumuzun bütçemize oranı yüzde 20’dir. TİSKİ’de ise 2019’da 192 milyon TL borcu vardı. 2024 yılında ise gerçekleştirdiğimiz büyük alt yapı ve içme suyu ile arıtma tesislerinden sonra borcu bir milyar 32 milyon TL’dir. Geliri ve bütçesine göre oldukça makul seviyede bir borçla devredeceğiz” dedi.

 

ŞEHİR İÇİN KAVGA ETTİK

Zorluoğlu, “Trabzon tarihinde bu kadar çok proje olan bir başka belediye bulmak mümkün  değildir. Trabzon dönüşümü yaşamıştır. Alışılmışın dışına belediye başkanlığı yapıtm. İkinci dönem hedefim asla olmadı. Şehrimizin menfaatleri için şehrin güç odakları ile mücadele ve kavga ettim. Alt yapı çalışmaları, Yalıncak Plajı, Ganita Faroz, Maraş Caddesinin yayalaştırılması bu mücadelelerin sonucu ortaya çıkmıştır. Belediye yönetimimiz takdire şayandır. Kadroları oluştururken ehliyet ve liyakata önem verdik. ‘Bizdendir’ diye kimseye makam ve mevki vermedik. Bu yüzden de birkaç dönemde tamamlanacak projeleri bir dönemde hayata geçirdik. Vatandaşlarımızın talebini öncelikli hale getirdik. Belediyeye personel alırken adaletli ve hakkaniyetli olduk. İlanla, sınavla aldık. Her konuda şehrimizin dinamikleri ile istişare halinde olduk. Son kararı biz verdik. Dışarıdan sorumluluğu olmayanlara yetki kullandırmadık. İşlerimize karıştırmadık. Şehrin yıllarca konuşulan çözüm için adım atılmayan meselelerinin üzerine cesaret ve kararlıkla gittik. Milletimiz şahittir” diye konuştu.

Zorluoğlu, şöyle konuştu: “Vatandaşımıza sarıldık. Popülist olmadık. Vatandaşın talebi haksız ve uygun değilse, gözünün içine bakarak, ‘Hayır’ dedik. Alışılmışın dışında bir belediye başkanlığı yaptık.. Makamlar gelip geçici. Devletten geldik. Siyaseti çok bilmeyiz.”

Editör: Doğukan ÖZKURT