MÜSİAD Trabzon Mersin'de Sahneye Çıktı: Bakan Bayraktar'dan Uyarı!
MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Mesut İskenderoğlu ve beraberindeki heyet, MÜSİAD’ın 113. Genel İdare Kurulu Toplantısı’nda Trabzon iş dünyasını temsil etti.
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Trabzon Şubesi, iş dünyasının önemli buluşmalarından biri olan 113. Genel İdare Kurulu Toplantısı’na katıldı. Mersin’de düzenlenen ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın da iştirak ettiği toplantıda Trabzon heyeti de yerini aldı. MÜSİAD Genel Başkanı Burhan Özdemir’in yönetiminde gerçekleştirilen toplantıya, Türkiye genelinden 500’e yakın iş insanı, şube başkanı ve teşkilat mensubu katıldı.
TRABZON HEYETİ TAM KADRO
MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Mesut İskenderoğlu, Başkan Yardımcıları Mehmet Arslan ve Elif Çakıroğlu ile Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Çapoğlu’nun katıldığı toplantıda; üretim, istihdam, çalışma hayatı, ekonomi politikaları ve iş dünyasının beklentileri masaya yatırıldı.
Farklı illerden gelen MÜSİAD temsilcileri, bölgelerindeki ekonomik gelişmeleri ve sektörlerin karşılaştığı sorunları değerlendirerek çözüm önerilerini paylaştı. Toplantıda ayrıca EXİMBANK sunumu gerçekleştirilirken, teşkilatın gelecek dönem faaliyetleri ve yeni projeleri de ele alındı.
BAYRAKTAR’DAN KRİZ UYARISI
Toplantının gala programında konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, dünyanın artık krizler ve çatışmalarla şekillenen yeni bir döneme girdiğine dikkat çekti. Pandemi, Rusya-Ukrayna savaşı, ticaret savaşları ve 2026 yılında yaşanan ABD-İran geriliminin küresel ekonomiye etkilerini değerlendiren Bayraktar, özellikle Hürmüz Boğazı ve Babülmendep çevresindeki gelişmelerin enerji arz güvenliği açısından ciddi riskler oluşturduğunu vurguladı.
Bayraktar, Türkiye’nin ve iş dünyasının bu yeni ekonomik ve jeopolitik koşullara hazırlıklı olması gerektiğini belirtti.





