Kimilerine göre 4 bin yıllık, kimilerine göre çok daha derin bir tarihi var bu şehrin.

Zaman içerisinde tarihi dokusunu koruyamadıysak da zaman zaman huzursuzluklar yaşadıysak da Trabzon son yıllarda Türkiye’nin en mutlu şehirlerinden birisi olmaya devam ediyor.

Gerçek şu ki bütün dünyayı olduğu gibi pandemi süreci Trabzon’u da etkiledi. Ancak kentin yöneticileri Valisi İsmail Ustaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat ZorluoğluOrtahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, askeri, polisi, zabıtası ortaya öylesine büyük bir gayret koydular ki yaşlısı da genci de, kadını da çoluğu da çocuğu da sıkıntı yaşamadı.

Buradan hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Trabzon deyince dünyanın neresine giderseniz gidin akla Trabzonspor gelir.

Bu şehir ticaret, turizm ve tarım şehridir.

Ancak hangi yatırımı yaparsanız yapın, hangi istihdamı açarsanız açın Trabzonspor’un insanlara verdiği sinerji gücü ayrıcalığı hiçbir yerde bulamazsınız.

2021- 2022 yılının şampiyonu Trabzonspor olunca hem Büyükşehir Belediyesi hem de Ortahisar belediyesi ortaklaşa taraftarlara önemli etkinlikler sundular.

Özellikle Antalyaspor maçının akşamı Büyükşehir Belediyesinin Atatürk Alanı’ndan ve Millet Bahçesinden gerçekleştirdiği etkinlik Trabzon kentini milyarlarca dolar harcayarak yapamayacağı reklamı bir şehre yaptırmış oldular.

Şampiyonluğun ardından Akyazı’daki kutlama Demet Akalın’ın muhteşem performansı bir kez daha Trabzonspor’u ve Trabzon’u zirveye çıkardı.

Herkes şunu söyledi hem futbolu güzel hem de kutlamaları güzel bir şehir. İnternete girip bakın Demek Akalın’ın Trabzonspor ile özdeşleşen meşhur şarkısının altında tam bin 200 yorum var.

O yorumlarda Trabzonspor taraftarında, Trabzon şehrine etkinliği organize edenlere her renkten taraftarın desteği sözkonusu.

Dünya böyle kutlama görmedi.

Dünya Trabzon’u yeniden tanıdı.

Trabzon’la başlayan Maraş caddesinin açılışıyla devam eden Yalıncak Plajında “Çadırını al gel eğlencen bizden” sloganıyla süren etkinlik Trabzon’a ayrı bir marka kattı.

Dillere destan gibi.

Derler ya dondurma üzeri kaymak.

İşte bu da körfez ülkelerinden gelen turistlere Suudilerin etkisiyleydi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve ekibi şehre gelen turistlerin rahat edebilmesi için her türlü özveriyi gösterdiler.

Sosyal Medya’dan Trabzon kentini karalamaya yönelik yazışmalara bizzat Sayın Vali ile birlikte Uzungöl’e çıkarak net tavır koydular.

Turistleri hal hatır ettiler, yanınızdayız dediler, turizmcileri hassasiyet konusunda uyardı ve yaygın televizyon kanallarıyla birlikte “Türkiye’ye asla Arap turistlerden rahatsız değiliz” mesajı verdiler.

Sevgili okurlar, Trabzon elbette ki Trabzonspor’la mutlu ama şunu unutmayalım bu mutluluk sürdürülebilir olması için buna esnafın vatandaşın aynı oranda katılması gerekir.

Bu ne ile olacak

Ticaretle, turizmle olacak, şehre bırakılan dövizle olacak.

Son olarak horon festivaline değinmek istiyorum

Dört gün devam eden festivali 61 ülkeden rengârenk folklorcular katıldı.

Özellikle finalin Trabzonspor sevdalısı Rizeli hemşehrimiz İsmail Türüt ile yapılmasından büyük mutluluk duydum.

Trabzonlularınacısında da İsmailTürüt var, sevincinde de İsmail Türüt var.

Horon festivalini Ekin Uzunlar bölümünde de başkan Murat Zorluoğlu’nun düeti, horon oynaması şehrin daha da rahatlamasına sebep oldu.

Zaten başkanın mesajı şu

Sıkıcı şehirler mutlu olamaz.

O nedenle kutlamalar, festivaller, kültür sanat günlerini Trabzon’da daha fazla göreceğiz.

Gördükçe şehrimize gelenler dolar bırakanlar artacak ve hem esnaf hem de Trabzondaha mutlu olacak.

Son olarak şunu yazmak istiyorum

Birlikte olalım, beraber olalım, etrafta çok fazla dostumuz yok.