31 Mart seçimleri bitmiş ancak yankıları hala devam ediyor. Bütün parti liderleri kendilerine verilen mesajı iyi algılamış ve ona göre de kendilerine çeki düzen veriyor. 2028’in ayarlarını şimdiden kurmaya başladı. Ancak içlerinde biri var ki inanın bayram bayram güldürdü beni.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek

Adam zaten komik daha da komik duruma düşürmüş kendini.

Bakın seçimleri nasıl değerlendirmiş

 “Vatan Partisi sayesinde gedikler açılmaya başlamıştır. Vatan Partisi bu seçimde başarı kazanmıştır. Birincisi Kahramanmaraş Pazarcık ilçesindeki muhtarlık seçimlerinde, Sivas’ın Divriği ilçesindeki muhtarlık seçimlerinde, Adana’nın Yüreğir muhtarlık seçimlerinde, ondan sonra son gelen bilgilerde Uşak merkeze bağlı muhtarlık seçimlerinde başarılı olduk. Yani Uşağı, Adanası, Kahramanmaraş’ı Sivas’ı Türkiye’nin her yöresinden taban muhtarlık seçimlerinde Vatan Partisi böylesine önemli başarılar kazandı. Bu arada kırsal kesimden köylük alanlardan ki en büyük acıyı onlar çekiyorlar merkezlere doğru iktidar amacıyla halk hareketinin nüveleri de oluşmaktadır. Dolayısıyla şunu söyleyebiliriz sistem çıkmazda çözüm belki kapıdır demesek bile gündemde. Aslında bir yıl iki yıl üç yıl bir zaman değil derseniz çözüm kapıdadır. Ve halk hareketi geliyor. Yani sistemin çıkmazda oluşu bir halk hareketi geliyor. Ve bu halk hareketi artık AK Parti ve MHP’yi terk eden bir halk hareketi olacaktır ama onların tabanını kucaklayan yani AK Parti ve MHP tabanında da sisteme karşı eğilimlerin büyüyeceğini görüyoruz”

Güler misin ağlar mısın?

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in 31 Mart seçimlerinin analizi bu şekilde.

Tabandan yola çıkmış geliyorlarmış, birkaç muhtarlık kazanmış diye iktidar olmuş kadar sevinmiş.

Kendilerini iktidara namzet parti görüyor.

Gülerler adama Sayın Perinçek

Ne diyelim

Hey hey çekilin yoldan vahşi batıdan geliyor Doğu Perinçek.

AKDENİZ’İN TESPİTLERİ

 

AK Parti Trabzon eski İl Başkanı Ali Rıza Akdeniz iyi bir analizcidir, değerlendirmeleri de isabetlidir. Dünkü yazımla ilgili söyleyecekleri vardı.

Özetle şunu söyledi.

AK Parti’nin 31 Mart seçimlerinde yaşadığı oy kaybının 1989 yılındaki seçimlerde ANAVATAN Partisi’ne benzerliğine şöyle bir yorum getirdi. 

“Evet, o seçimlerde de ANAP sert bir düşüşle belediyelerdi kaybetmişti. Ama o zaman Turgut Özal’ın karşısında Süleyman Demirel, Necmettin Erbakan, Alparslan Türkeş, Bülent Ecevit, Deniz Baykal gibi liderler vardı. Nitekim bir yıl sonra Demirel başbakanlık koltuğuna oturmuştu. Bu seçimlerde Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısında öyle güçlü lider yok. Vatandaş özellikle genel seçime gittiği zaman bunun tercihini yapacaktır. Bu seçimlerde vatandaş AK Parti’ye bir uyarı vermek istedi ama kantarın topuzunu biraz fazla kaçırdı. Önümüzdeki 4 yıl AK Parti için önemli bir süreç olacak” dedi.

Ali Rıza Akdeniz başkanın tespitleri çok doğru.

AK Parti’nin başarısızlığı Özgür Özel’in başarılı olduğu anlamını taşımaz.

İYİ BAYRAMLAR

 

Milletçe bir mübarek ramazan ayını daha geride bırakarak, bayramı idrak etmekte, bu güzel günlerin feyz, rahmet ve bereketinde buluşmaktayız. Yüce Allah'tan, bu mübarek ramazan bayramının ülkemiz, milletim ve Türk-İslam alemi ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını, barış huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum.