Murat Zorluoğlu’nun ikinci dönem Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterilmemesinin nedenlerinden biri de TİSKİ idi. Zorluoğlu gelirken Elazığ’dan yanında getirdiği TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş Trabzon ile kan uyuşmazlığı yaşadı. İddia edildiği şekilde inanılmaz hataları, halka adeta eziyet çektirmesi dönemin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na kadar ulaşmıştı.

Karaismailoğlu’nun Ali Tekataş’ın görevden alınmasıyla ilgili iki kez Murat Zorluoğlu’ndan talep ettiği halde başkanın böyle bir tasarrufta bulunmaması Karaismailoğlu ile Zorluoğlu’nun arasını açmıştı.

Onun için adaylık sürecinde Adil Karaismailoğlu, Zorluoğlu’nun yeniden aday gösterilmemesi yönünde AK Parti Genel Merkezi’ne diretmiş hatta “Aday gösterirseniz Trabzon’a bir daha ayak basmam” restini de çektiği söyleniyor.

O süreçte Ali Tekataş’ın Elazığ’dan belediye başkan aday adayı olup istifa edip gitmesinden sonra aday gösterilmeyip yasa gereği geri dönse de Zorluoğlu ona bir daha o fırsatı vermedi, pasifte kaldı, görev bile vermedi.

Lakin iş işten geçmişti.

TİSKİ Trabzon için bu kadar önemli bir kurumdur.

Yani Trabzon Büyükşehir Belediyesi demek TİSKİ demektir.

Trabzon’un her ilçesinde her mahallesinde her caddesinde, sokağında, suyunda, akarında kısacası alt yapıda her yerde TİSKİ var.

31 Mart seçimleriyle Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Ahmet Metin Genç’in ilk icraatı da TİSKİ’de oldu.

TİSKİ Genel Müdürlüğü’ne öyle bir isim getirdi ki adeta şehrin biriken gazını bir anda boşaltıverdi.

Bu isim İbrahim Kul’dur.

Nam-ı değer Köy Hizmetleri İl Müdürü.

Köy Hizmetleri Müdürlüğü gibi devasa bir kurumda mühendis olarak başlayıp il müdürlüğüne kadar yükselen İbrahim Kul, 2005 yılında il Özel İdaresi Müdürlüğü yaptı.

Bu görevi Trabzon’un Büyükşehir statüsüne kavuşturulduğu 2014 yılına kadar sürdüren İbrahim Kul, 2019 yılına kadar da genel sekreter yardımcılığı görevinde bulundu.

Aslında o dönem Genel Sekreter olacak isimdi ancak siyasi irade maalesef öyle uygun görmüş.

Bu kadar bilgi birikimi ve donanımına sahip olan bu isim ne yazık ki kenarda tutuldu, istifa edilmedi.

Bu durum da hep eleştiri konusu olmuş.

Ancak Ahmet Metin Genç’in Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına seçilmesinden sonra ilk icraatı halk nazarında itibar kaybı yaşayan TİSKİ’nin başına İbrahim Kul’u getirmesi isabetli bir karar olarak değerlendirildi.

Evet, Ahmet başkan doğru bir karar vermiştir, tebrik etmek lazım.

İbrahim Kul KTÜ mezunu inşaat mühendisidir.

Trabzon’un her karışında, her metre karesinde yerin altında neyin olup olmadığını bilen bir isimdir.

Hangi kanalın nereden geçtiğini, hangi su borusunun nasıl yürüdüğünü, hangi iletişim hattın nerelerde kesişip yoğunlaştığını adı gibi bilen bir mühendistir.

Karayolları Genel Müdürlüğü, Sivas Karayolları Bölge Müdürlüğü bünyesinde mühendis olarak çalışan İbrahim Kul Trabzon’daki görevi sırasında KÖYDES projesi, il genelinde mobese sisteminin kurulması, kırsal alandaki çöp toplama projelerini başarı ile yürüten isimdir.

Bilgili, becerikli ve donanımlıdır.

Çok da yönlüdür aynı zamanda.

17. Milli Eğitim Şura Üyeliği, 10. Kalkınma Planı Yerel Yönetimler Özel İhtisas Komisyon Üyeliği, Köy Hizmetleri ve İl Özel İdaresi Spor Kulübü Başkanlığı, Trabzonspor Basketbol Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliği, Akçaabat, Beşikdüzü ve Vakfıkebir Organize Sanayi Siteleri yönetim Kurulu Üyeliklerinde de bulunmuş bir isimdir.

Kısacası her yönüyle biçilmiş bir kaftandır.

Trabzon’un istediği ve beklediği bir atamaydı.

Her şeyden önce Trabzonlu ’dur.

Başkan Ahmet Metin Genç de gereğini yaptı.

Trabzon’a çok daha güzel hizmetleri olacağına inanıyorum, geçmişte yaşanan TİSKİ’nin kötü imajını da kıracağını düşünüyorum.

Trabzon İbrahim Kul’u seviyor.

Hayırlı uğurlu olsun yakışıklı müdürüm.