Trabzon'da Sanatın ve Kültürün Buluştuğu An: Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali Trabzon'da Sanatın ve Kültürün Buluştuğu An: Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali

Şimdi ise bir dernek bünyesinde müziğimi icra ediyorum. Bolahenk Derneği yani ayrıştırıp okuduğumuzda bol ahenk anlamını oluştursa da, yeniden akort anlamını çıkartıyoruz. Burada sanatsal çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Akalın, sahnedeki performansıyla sanatın ustalarından tam not aldığını belirtirken, müziğin hayatındaki önemine de değindi. Müziğin onun için nefes, bir hayat olduğunu söyleyen Akalın, müziksiz bir hayatı düşünemediğini ifade etti. "Bir filmi örnek vermek gerekirse alt müziği olmayan bir filmden zevk alır mısınız? Herhangi bir dizi ya da gerilim izlediğinizde bile alttan müzik verilir ki o filmin duygularını yaşayabilirsiniz. Bir yemek davetinde bile müzik olmazsa fon verilip nağme olmazsa yemekten lezzet alır mısınız? Hafif yemek müziği olmazsa o yemek çok vasat bir durum olur. Daha düğünleri bile söylemiyorum. Müzik bence nefes almamızda en büyük ölçüt" şeklinde konuştu.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU