Hacı  Bayram Veli Üniversitesi  İletişim  Fakültesi  Dekanı  Prof. Dr .Zakir Avşar  ile birlikte, Gümüşhane  Üniversitesi  Rektörü  Prof.Dr .Halil İbrahım  Zeybek 'in davetlisi  olarak Gümüşhane’ye geldik.

iletişim  Fakültesi  öğrencilerimize  "iletişim  Becerileri  ile Okul sonrası  Kariyer  Planlaması’  konusundaki  deneyimlerimizi  aktardık..
Davetleri için  öncelikle  Rektör  Prof.Dr . Zeybek'e, emekleri için  İletişim  Fakültesi  Dekanı  Prof.Dr. Müge  Yılmaz ‘a, Doç.Dr Gülsüm  Çalışır  ve  Doç. Dr. Selçuk  Alemdağ  hocalarımıza  teşekkür  ediyoruz.
 
Gümüşhane Üniversitesi, rektörü Prof.Dr. Halil İbrahim Zeybek ile dünya sıralamasında altı basamak birden yükselen bir bilim yuvasıdır.   
Özellikle İletişim Fakültesi’ndeki öğrenciler, başarıları ile çeşitli ülkelerdeki kısa ve uzun film festivali yarışmalarına katılıyorlar. Her dalda birincilik ödülleri var.
Rektör Zeybek mucizeleri yaratıyor. Çeşitli bölümleri ve Yüksekokulları ile Üniversiteyi Anadolu’da yükselen, dikkat çeken bir üniversiteye dönüştürmüştür.
 Bu başarıları Ankara’dan izleniyor. Bu başarılarından rahatsız olanlar, el altında gazetelere servis edenlerin olduğu gibi, bunlara alet olan  bazı ulusalmedya kuruluşu da vardır. Meyveli ağaç taşlanır.

Rektör Zeybek, gerek önceki görevlerinde gerekse rektör olarak görevinin yerine getirilmesindeki dirayet ve ciddiyeti, ulusumuza ve ülkemize hizmet etmekteki samimi gayret ve muvaffakiyeti her türlü takdirin üzerinde, çok saygın bir rektör ciddiyetinin ve mesuliyetinin örneğini oluşturuyor.

Bütün görevlerindeki, bilgi, tecrübe ve cesareti ile ülkemize, üniversite camiasına, hemşerilerimize, önemli katkılarda bulunuyor..

Gümüşhane Üniversitesi, Eleştirel düşünebilen, girişimci, üretken, rekabetçi, kişisel ve mesleki olarak kendini sürekli yenileyebilen fertler yetiştirebilmeyi, bilime evrensel katkı sağlayabilen araştırmalar yapabilmeyi, tüm değerleri ile bulunulan yöre, ülke ve dünya sorunlarına karşı duyarlı, şehrin, bölge ve ülkenin gelişmesine katkıda bulunan hizmetler yapabilmeyi görev edinmiştir.

Ayrıca, kurumsal yapısını gittikçe güçlendiren; bulunduğu yörenin özellikle organik tarım, turizm ve madencilik potansiyelinin değerlendirilebilmesi için çalışmalar yapan; bilime katkılarıyla; ulusal ve uluslararası işbirlikleriyle topluma yararlı projeler üreten, ülke geleceğinde söz sahibi olan bir üniversite olmaktır.

Gelecek dönem stratejik planları ile her bir stratejik plan döneminde kurumun farklılaşması ve konumunun devamlılığı ve gelişiminin sağlanması amaçlanmaktadır.

 Bu arada bölgemizden çıkarılan madenlerin çeşitliliği, verimliliği ve ekonomiye kazandırılması, organik tarım sahasının etkin şekilde paydaşlarla birlikte kullanılması ile sahanın üretim tesisi haline gelmesinin sağlanması ve ilin turizm kaynakları potansiyelinin belirlenmesi, geliştirilmesi ve sürdürülebilir bir şekilde turizme kazandırılması amaçlanmaktadır.
Rektör ve yönetimini kutluyoruz..