Eski Başkanlardan Osman Çavuşoğlu’nun da katıldığı günde ‘İyi ki doğdu nevzat abi’ sesleri salonu inletti. Bizlerde Nevzat Yılmaz’a nice yıllar diliyoruz.

SOKAK ATEŞ PAHASI

Pazarkapı’da Çift yumurtalı peynirli+Büyük bardak çay: 260, Çift yumurtalı kıymalı+büyük bardak çay: 360, Merkez Bankası bitişiğindeki sanat sokağında  küçük bardak Çay: 15 TL. Fakirin yiyeceği onbeş gram simit: 10 TL.

ERDEM ARŞINLIYOR

CHP’nin Beşikdüzü Belediye Başkan adayı Cahit Erdem  İlçenin ilk Belediye Başkan adayı Mehmet Can ve  Dt. Mehmet Kara ile bir araya geldi öğüt ve tavsiyelerini dinledi. Desteklerini istedi, ‘hepimiz bu iki için elele vermeliyiz, Bu ülkeye milyonlarca öğretmen yetiştiren ilim, irfan yuvası beşikdüzünü tarihteki yerine taşımalıyız’ dediler.

ÇARŞIBAŞI’NDA SON DURUM

Mümin Nuhoğlu’nun adaylığının açıklanması AK Parti Çarşıbaşı Teşkilatı içerisinde de tartışmalara neden olmuş. Hatta AK Parti Çarşıbaşı İlçe Başkanı Hakan Kocaman’a yayınladığı mesaj dolayısıyla yoğun eleştiriler yapılıyormuş. Zekeriya Karaçengel adaylıkta kararlı. AK Parti’nin oylarına talip. AK Parti İlçe Teşkilatı sancılı. MHP’nin İl ve İlçe Teşkilatları da bu durumu içine sindirmiş değil. Bu ortamda nasıl bir seçim yarışı yaşanacağı ve nasıl çalışılacağı merak konusu. Çarşıbaşı’nda Cumhur İttifakının adayının açıklanmasının ardından karşı hamlenin kiminle yapılacağı da merak konusu.

Çarşıbaşı’nda adaylık için üç isim öne çıkıyor: Coşkun Yılmaz, Hasan Çolak ve Özer Yorgun. Coşkun Yılmaz adaylıkla ilgili yoğun bir baskı görüyor ancak net bir karar almış değil. Özer Yorgun kendisine gelen istekler doğrultusunda değerlendirme yaparak aday olabilir. Hasan Çolak MHP’den aday adayı olmuştu. Ona da gel bizim çatı adayımız ol seni destekleyelim deniyor. Bu isteklere karşılık verir mi? Kısa bir zaman içerisinde bu soruda cevap bulacaktır. Üçü de etkili ve toplumda kabul gören isimler. Bu üç ismin yanı sıra Halil Kul, Aydın Gelleci, Egemen Kaynar, Ahmet Çakır ve Sultan Yorgun gibi önemli ve ağırlığı olan isimlerin nasıl bir karar alacakları ve kimi destekleyecekleri merak konusu.

LİMAN BÖLGESİ SIKINTILI

Hem AK Parti-MHP Cumur İttifakı hem de muhalefet kanadı CHP ve İYİ Parti ile diğer partilerimiz 31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesi Trabzon’da en çok sıkıntıyı liman bölgesinde yaşayacak gözüküyor. MHP’ye verilen Şalpazarı-Çarşıbaşı ve Beşikdüzü’nde Cumur ittifakının uyumu hem sahaya hem de sandığa yansımazsa muhalefet için fırsat doğar. Beşikdüzü zaten CHP nin elinde ve ilçede oldukça güçlü sayılır.

Beşikdüzü’nde yarışın içinde İYİ Parti-Bağımsız Türkiye Partisi-Yeniden Refah Partisi ve Saadet Partisini de hesaba katmak gerek. Şalpazarı ilçesinde Büyük Birlik Partisi ve Yeninden Refah Partisi yarışın içinde olacak. Çarşıbaşı’nda ise gözler bağımsız aday çıkıp-çıkmayacağına çevrilmiş durumda. AK Parti küskünlerine bu üç ilçede de dikkat etmek ve kulak vermek gerek

GURBETÇİLERİN SEÇİM ANALİZİ

Ülkemizde gerçekleşecek yerel seçim sürecini gurbetçi vatandaşlarımızda yakın takip ediyor Memleketlerinde belediye başkan adaylarını ve yerel seçim sonuçlarını onlarda  merak ediyor. Trabzonluların yoğun yaşadığı Almanya-Fransa ve Hollanda’da yaşayan gurbetçilerimizle zaman-zaman görüşür onların bilgi ve görüşlerini alırız. Almanya DuisburgTrabzon Şalpazarlılar Derneği Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Murat Bektaş ile görüştük. 

Trabzon ve Şalpazarı sevdalısı genç başkan  Bektaş şu aralar hasta olan babasının tedavisi ile ilgileniyor. Allah şifa versin inşallah. Yerel seçimlerle ilgili birlik ve beraberlik çağrısı yapan başkan Bektaş “Savaşların ve terörün gölgesinde bir yaşam var. Hepimizi için zor günler. Bu zamanlarda ayrışmamak gerek. Seçilecek belediye başkanlarımız önce hizmet verecekleri yerde huzuru sağlasın .İnsanlarımız aş-iş-ekmek derdinde bu konularda çözüm bulunsun” şeklinde konuştu.

KOCATEPE’Yİ BAKAN UĞURLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından  AK Parti Artvin Belediye Başkanı Adayı olarak açıklanan Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı başkanı Mehmet Kocatepe’ye Ankara’da veda resepsiyonu düzenlendi. Bürokrasiden birçok kişinin katıldığı resepsiyonda Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Artvin Belediye Başkanlığı  Adaylığı için görevinden ayrılan Kocatepe’ye çiçeklerle uğurlayarak başarılar diledi. Çarşamba günü seçim çalışmaları için Artvin’e gelecek olan Kocatepe’nin en kısa zamanda projelerini tanıtarak sahada seçim startı verecek.

KÜLEKÇİ’YE TEŞEKKÜR

Trabzon Artvinliler Derneği Başkanı Ahmet Külekçi Trabzon’da ne zaman bir etkinlik düzenlense Artvinli hemşerilerini yalnız bırakmıyor destekliyor. Hemşeri dernekleri arasında Trabzon Artvinliler Derneği  ayrı bir yere ve başarıya sahip. Pazar günü Trabzon Beşirli Kapalı Spor Salonunda gerçekleşen Türkiye 2.Lig Kadın Voleybol müsabakasında  Trabzon İskofyaspor ile  Artvin spor Kadın voleybol takımı karşı-karşıya geldi. Baştan sona çekişmeli geçen karşılaşmayı 3-0 İskofya kazandı. Artvinspor Kadın voleybol takımı başkanı aynı zamanda Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İrfan Yıldırım Trabzon’da her zaman kendilerini destekleyen Trabzon Artvinliler Derneği Başkanı Ahmet Külekçi ve ekibine teşekkür etti

TRABZON’A İKİ KEZ GELMİŞTİ?

FETÖ'nün Balyoz kumpasına dair yürütülen soruşturmanın başlanmasına ilişkin "balyoz harekat planı" ile ilgili belge, CD ve ses kayıtlarını 30 Ocak 2010'da savcılığa bavulla teslim eden, daha sonra FETÖ kapsamında yargılanmaya başlanan Taraf gazetesi mensubu Mehmet Baransu, hak ihlali iddiasıyla 2021'de Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru yapmıştı. Anayasa Mahkemesi, Mehmet Baransu'nun hak ihlali iddiasıyla yaptığı başvuruyu kabul edilemez buldu. 2013 yılında Trabzon’a iki kez davet edilen Baransu şike paneline katılmış Trabzon’da siyasetçilere ağır ihamlarda bulunarak tam bir FETÖ taktiği şehri geren açılamalar yapmıştı. Bu ismi Trabzon’a bile-bile taşıyanlar ise çıkıp kamuoyundan özür bile dilememişlerdi.

TÜRKLER YARIM BIRAKMAZ!

Eski İçişleri Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Trabzonlu hemşerimiz  Süleyman Soylu Pençe Kilit bölgesine yapılan terör saldırısının ardından yayınladığı mesajda dikkat çeken ifadeler kullandı. "Türkler başladığı işi yarım bırakmaz" diyen Soylu, ABD'nin bölgeden silineceğini söyledi.Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Soylu, "Bölgemizde bize meydan okuyanlar bilmelidir ki Türkler başladığı işi yarım bırakmaz. Kuzey Suriye ve Kuzey Irak'ta tek bir terörist bırakılmayacaktır! Bedeli ne olursa olsun canımız, kanımız pahasına PKK/PYD ve işbirlikçileri ABD bölgeden silip süpürülecektir. Başımız sağolsun" ifadelerini kullandı.

Şiran’ı Kutladı Şiran’ı Kutladı

EVLAT EDİNENE ERKEN EMEKLİLİK!

İki yaşını geçmemiş bir çocuğu evlat edinen kadın sigortalılar da doğum borçlanması yapabilir. Evlat edinen kadın sigortalılar 3 çocuk için borçlanarak 2 bin 160 gün kazanıp 6 yıl erken emekli olabilir.Hükümet, 85 milyon vatandaşa yönelik sosyal koruma alanlarını güçlendirirken evlat edinen kadınlara üç çocuğa kadar borçlanma imkânıyla emeklilik kapısı açıyor. İki yaşını geçmemiş bir çocuğu (en fazla üç çocuk) eşiyle birlikte ya da tek başına evlat edinen kadın sigortalılar da doğum borçlanması yapabilir. Evlat edinen kadın sigortalılar 3 çocuk için borçlanarak 2 bin 160 gün kazanıp 6 yıl erken emekli olabilir.

BATSIN BÖYLE SİYASET ANLAYIŞI!

Cumhuriyet Halk Partisi'nin dün Tandoğan Meydanı'nda düzenleyeceğini duyurduğu miting şehit haberlerinin ardından iptal edildi. Tutuklu TİP milletvekili Can Atalay'la ilgili AYM kararının uygulanmamasının ardından miting kararı alan CHP'ye TİP de destek vermişti. Mitingin katılımcısı olan TİP'in mitingin iptal edildiğini bir sosyal medya paylaşımıyla duyurdu. Ancak bu paylaşım sosyal medya kullanıcılarının tepkisini çekti.TİP'in Pençe Kilit bölgesinde bölücü terör örgütü PKK tarafından şehit edilen 9 Mehmetçik'e açıklamada hiç değinmeyerek bu olayı 'yaşanan son gelişmeler' olarak geçmesi tepkiye neden oldu. Ayrıca mitingi 'çağrıcı parti'nin iptal ettiğini belirten TİP'in CHP'nin adını anmaması da tepkileri artırdı.

Editör: Doğukan ÖZKURT