Yeni bir ayın başlamasıyla birlikte, Aile Destek Programı kapsamında yapılan ödemeler, hak sahibi haneler arasında merak konusu olmaya devam ediyor. Ödemeler, hanedeki kişi başına düşen aylık gelirin belirli aralıklarında olmasına göre belirlenmektedir. İşte Nisan 2024 Aile Destek Ödemeleri ile ilgili merak edilenler ve e-Devlet üzerinden sorgulama bilgileri:

Nisan Aile Destek Ödemesi Ne Zaman Yatacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hesaplara yatırılan Aile Destek Ödemeleri, her ayın 15'i ile 31'i arasında yapılıyor. Nisan ödemesinin de aynı tarih aralığında olması bekleniyor.

Aile Destek Ödemeleri Ne Kadar, Kaç TL?

Aile Destek Programı kapsamındaki geçerli başvurular, hanenin sosyoekonomik profilinin ve gelir seviyesinin belirlenmesi için ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına iletilmektedir. Bu kapsamda ödemeler, belirlenen gelir aralıklarına göre farklılık göstermektedir.

  • 450 TL ve altı: 1.250 TL
  • 450 TL üzeri / 911,15 TL ve altı: 1.100 TL
  • 911,15 TL üzeri / 1372,30 TL ve altı: 950 TL
  • 1372,30 TL üzeri / 2.835,60 TL'den az: 850 TL

Aile Destek Ödemeleri Nasıl Sorgulanır?

Her ay yapılan aile destek ödemelerinin hesaplara geçip geçmediği e-Devlet üzerinden kolayca öğrenilebiliyor. Bunun için e-Devlet sistemi üzerinden, "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı" "Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama" ekranına T.C kimlik numarası ile giriş yapılması gerekmektedir.

[Aile Destek Ödemesi Sorgulama İçin Tıklayınız](e-Devlet linki buraya eklenecek)

Aile Destek Paketi Başvuruları Ne Zaman Bitiyor?

850 ile 1250 TL arasında değişen tutarlarda en fazla 12 ay süreyle Aile Destek Programı ödemesi gerçekleştirilmektedir. 12 aylık ödeme döneminin son ödemesi 2024 yılı Haziran ayında yapılacak olup, bu dönemin ödemesi takip eden Temmuz ayında gerçekleştirilerek destek programı sona erecektir.

Aile Destek Programı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Aile arabası arayana son şans: Kısa süre için bu fiyattan satışa çıkacak Aile arabası arayana son şans: Kısa süre için bu fiyattan satışa çıkacak

Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden veya ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabilmektedir.

Muhabir: NURGÜL GÜNAYDIN