Engelli Vatandaşlara Özel Düzenlemeler Yapılarak Erişilebilirlik Belgesi Alındı

Son olarak, engelli vatandaşların hastaneden sağlık hizmeti almalarını engelleyebilecek faktörleri ortadan kaldırmak amacıyla özel düzenlemeler yapılarak "Engelsiz Hastane" unvanını kazandı. Bu önemli adımın sonucunda Of Devlet Hastanesi, Trabzon İli Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu tarafından Trabzon Valisi Aziz Yıldırım'ın imzası ile "Erişilebilirlik Belgesi" almaya hak kazandı.

Hastane (2)

Of Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Şaban Uysal, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Engelli vatandaşlarımızın özel gereksinimlerine uygun düzenlemeler ve yenilikler yaptık. Hastanemizde, hastaneye girişten başlayarak polikliniklerde muayene sürecine, servislerde yatarak tedavi alma aşamasına kadar olan tüm süreçlerde engelli vatandaşlarımızın kolay erişilebilir, ulaşılabilir ve konforlu bir sağlık hizmeti alabilmesi için çalışmalarımızı sürdürdük" dedi.

Hastane gidenler dikkat: Artık randevular böyle alınacak Hastane gidenler dikkat: Artık randevular böyle alınacak

Dr. Uysal, "Of Devlet Hastanesi olarak Engelsiz Hastane olmanın gururunu yaşarken, engelli vatandaşlarımız için ne yapsak azdır. Onlar, fazlasıyla hak ediyorlar. Ayrıca, bir gün bizim de engelli duruma düşebileceğimizi unutmamalıyız. Bu belgeyi bizlere vermeyi uygun gören Sayın Valimiz Aziz Yıldırım'a ve Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu'na teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU