Parası faizde olana müjde gibi haber: Alacakları para açıklandı Parası faizde olana müjde gibi haber: Alacakları para açıklandı

Ekonomik dengelerin kırılgan olduğu bir dönemde, vatandaşlar akaryakıt fiyatlarındaki bu yeni zamlarla karşılaşıyor. Brent petrol fiyatlarındaki yükseliş ve döviz kurlarındaki dalgalanmalar, benzin ve motorin fiyatlarına yapılan son zamlarla pompaya yansıdı.

Son zamlarla birlikte, benzinin litresine 1 lira 37 kuruş, motorinin litresine ise 1 lira 13 kuruş zam yapıldı. Bu artışlarla birlikte, benzin ve motorin fiyatları 43 liranın üzerine çıktı. Geçen hafta benzer bir zamla karşılaşan vatandaşlar, yakıt masraflarındaki artış nedeniyle bütçe planlamalarını yeniden gözden geçirmek zorunda kaldılar.

21 Mart 2024 tarihine göre, İstanbul'da motorin litre fiyatı 43,45 lira, benzinin litresi ise ortalama 43,03 lira olarak satılıyor. Ancak, LPG fiyatları da bu artışlardan etkileniyor. Yakıt tedarikçileri, yarından itibaren LPG fiyatlarında litre başına 45-50 kuruşluk bir artış öngörüyorlar. İstanbul'da LPG'nin litresi şu anda 21,95 liradan satılıyor.

Akaryakıt fiyatlarının belirlenmesi karmaşık bir süreçtir ve uluslararası piyasalardaki gelişmelerle de doğrudan ilişkilidir. Bu nedenle, akaryakıt fiyatlarındaki her değişim, birçok faktörün etkisi altındadır ve dikkatle takip edilmelidir.

 

Muhabir: AYŞE SANCAK