Sevgili Okurlar, 2014 yerel seçimlerinin hemen öncesiydi, Ahmet Metin Genç Çay TV’de. Kulüplerden açılıyor. Sayın Genç, ‘Sayın Genel Başkanım Tayyip Erdoğan ne kadar Fenerbahçeli ise bende o kadar Trabzonsporluyum.’ diyor.
Bunu her zeminde söyledi ve seçildikten sonra icraata geçirdi. Trabzonspor’dan kombine aldı, işçilerine dağıttı, dağıtırken de her akşam Trabzon’u temizleyen çöpçüleri ve onların çocuklarını unutmadı. Her gelene makamında Trabzonspor forması takdim etti.
2020 yılında Trabzonspor’a yapılan haksızlıklar karşısında çıktı kendi belediye toplantı salonunu Trabzonsporlulara açtı.
Orada TFF ve MHK’yı yönlendirmeye çalışan Göksel Gümüşdağ’a açık, açık ‘Neler yaptığını biliyoruz, takipteyiz’ dedi.
Ve o Ahmet Metin Genç Trabzonspor’u asla yalnız bırakmadı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu da Trabzon’a geldiği günden itibaren Trabzonspor’un hep yanında. Haksızlığa uğradığında tesislere koştu, Ahmet Ağaoğlu’na destek verdi.
Trabzonspor yönetiminin Büyükşehirden gelen taleplerini düşünmeden imzaladı.
Bakan Albayrak’a saldırıya geçilince Bakanı savundu, Fenerbahçe kendisini hedef gösterdi, yılmadı.
Yeni sezonda kulübe çok daha önemli destekler vereceklerine inanıyorum.
Keşke her siyasetçi Zorluoğlu ve Genç gibi cesur olabilse.
Kendini riske edip Trabzonspor’un hak ve hukukunu koruyabilseler.
Yarın araziye çıktıklarında da zor durumda kalmasalar.

BİR BİLENE SORDUM

Telefonla aradım TRT spor’dan bir bilen Barış Yurduseven’e sordum. merakımı giderdim.
Şunu sordum, Galatasaray Riva arazisini geri verip tekraren Floryayı almasına rağmen nasıl bu kadar(490 milyon TL) harcama limiti alabiliyor.
Cevap verdi: ‘Galatasaray Şampiyonlar liginden iki kez 30’ar milyon Avro gelir elde etti. Bankalar birliği ile de borçlarını yapılandırdı, ayrıca güçlü sponsorları var, bunun için.’
Fener neden 177 milyon TL’de kaldı?

‘En fazla borcu Fenerin var, Bankalar birliği ile anlaşmadı, kendini döndürmeye çalışıyor, işi zor’
Bizimle ilgili ne diyeceksin?
‘Şampiyonlar ligine gidebilse idik limit olarak 250 milyon TL’yi bulabilirdi’

KUPALARIN SIRRI AHMET SUAT DA

Mustafa Demir: Hocam 1975-85 yılları arasındaki Teknik Direktörlük dönemlerinizde bazı futbolcular senden şikâyetçi oluyorlar,  ilk on birde yer alamadıklarından dolayı neden?
Ahmet Suat: Olabilir bu kupaları görüyorsun demek ki bu kupaları aldığım için o futbolcuları oynatmamam doğruydu oynatsaydım bu Kupaları alamazdım.
Mustafa Demir: Hocam Bu Anadolu Futbol Devriminin ve ihtilalinin sebebi ne?

Ahmet Suat: Oğlum bunun sebebi şu  Ahmet Suat  İdmanocağında şampiyon, Ankara Havagücünde şampiyon, Yarım Kupa Şampiyonu, Trabzonspor ilk Genç Takımında şampiyon, Trabzonspor 2. Ligde Şampiyon, 1.Ligde Şampiyon.  Alamadığım Kupa var mı? daha ne kaldı?
Mustafa Demir: Diyecek sözüm yok.(Yıl 1990)

SOSA’NIN ALTERNATİFİNİ BULUN


Doğru lider, güzel bir kaptan, Ziraat Türkiye kupasının 90 artısında pası verdi  ve müthiş bir koşu yaptı. Shörlot da golü attı. Ama artık Sosa durarak oynuyor. Onun özelliklerinde bir orta saha transferi şart oldu. Her an da gidebilir. Trabzonspor boşluğa düşmemeli.

USTA: UĞURCAN’I SATMAYIN’

Türkiye Gençlik Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı ve Necmiati Kulübünün Başkanı Hakan Usta önemli bir uyarı yaptı: ‘Uğrucan’ı satmayın’ Peki bu uyarısını neden yaptı? Onu da açıkladı:

‘Trabzonspor bir Yusuf Yazıcı’yı sattı ve şampiyonluğu kaybetti. Kaleci Uğurcan’ın koluna kaptanlık pozubandını takacaksın ve 10 yıl sana kalecilik yapacak ve Trabzon’un yeni Şenol Güneş’i olacak. Eğer Trabzonspor atanı ve tutanı satarsa bir daha asla şampiyonluğa oynayamaz.’

ASLANDAĞ’LARIN ZİYARETİ BETON HELVANIN AKIBETİ

Gümrük müşaviri toprağım Hasan Aslandağ ve değerli eşleri Sakibe Aslandağ tam 1100 kilometre yoldan İstanbul’dan geldiler.Aslandağ'lar 29 Şubat’ta nikah masasına oturdular, bu bayramda birlikte memleket turu yaptılar. Biraz Araklı Pervane köyü, biraz da Görele İnanca köyü dediler.

Sağolsun toprağım ve yenge hanım gazeteye uğradılar ve Düzköy’e Ahmet Baykan’a da çıktılar. Sonra ver elini İstanbul. Gidene kadar da WhatsApp grubundan aracındaki Trabzon beton helvasının akıbetini okuduk. Hasan Aslandağ’ın Trabzon’dan aldığı helvayı Düzce Akçakoca'dan otobana çıkan Fikret Çavuş’a kaptırması Faik Güler'e kafayı yedirdi. Helvadan umudunu kesen Faik’e bu kez Murat Karaer'in yeğeninin kuzu etinden yaptığı çağ kebabını hedef gösterdiler. Kaptanımız Hasan Aslandağ Faik için Murat Karaer’i aradı ve yüzde 98’lik indirim istedi, yoksa Faik'in o kebabı yemeyeceğini, elinin çok sıkı olduğunu aktardı. Eee Faik haklı kaptan, herkes uyurken o saat 05.00’da kalk, yollara düş, halk otobüsü ile para kazan sonda da saç savur! Faik için bol keseden harcamak kolay mı sanıyorsun toprağım? 

GÜNÜN SÖZLERİ
 
 
REFAH PARTİSİ GENÇLİK KOLLARI


Tayyip Erdoğan İstnbul Belediye Başkanı Av. Şeref Malkoç Trabzon il başkanı. 1995 seçimlerinin hemen öncesi ve Erdoğan Trabzon RP gençl kolları ile karede Mustafa Durmuş ve Halil İbrahim Aydın da var.

EFSANE KAYMAKAM


Merhum Recep Yazıcıoğlu Kaymakamlığı döneminde eşi ve oğluyla birlikte.