Kara Ulaştırması Karma Komisyonu Toplantısı'nın en son 2021 yılında gerçekleştiğini hatırlatan Bakan Uraloğlu, "Toplantıda ikili ve transit taşımalarda serbestleşme kararı alınmıştı. Bu kararla birlikte, tedarik zincirindeki değişimler ve karayolu taşımacılığına artan talep dikkate alındığında ülkelerimiz arasındaki ticaretin yanı sıra doğu ile batı arasındaki ticaret gelişecek, Orta Koridor daha da güçlenecektir." ifadelerini kullandı.

Whatsapp Image 2024 02 08 At 16.49.08

Uraloğlu, Türkiye'nin demir yolu taşımacılığına da önem verdiğini ve bu alanda büyük ölçekli yatırımlar yaptığını belirterek, "Bu yatırımlar sadece kendisi için değil bölge ülkeleri için de yarar sağlayan yatırımlardır. 2017 yılında işletmeye açtığımız Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattı ile Orta Koridor üzerinde kesintisiz demir yolu altyapısını oluşturduk. Demiryolu taşımacılığı ile ilgili projeleri de destekliyoruz." dedi.

Whatsapp Image 2024 02 08 At 16.49.08 (1)

Adıyaman Karakolunda Polisler Arasında Çatışma!: Şehit Var! Adıyaman Karakolunda Polisler Arasında Çatışma!: Şehit Var!

Kırgızistan Ulaştırma ve İletişim Bakanı Tilek Tekebaev ise görüşmelerin verimli geçtiğini belirterek, "Kırgızistan Cumhuriyeti ve Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin son dönemde hızlı bir şekilde artmaya devam ediyor. Karayolu taşımacılığı alanında iki ülke arasında yapılacak anlaşmalar da bu anlamda çok önemlidir. Türkiye ile iş birliğini güçlendirmenin peşindeyiz ve taşımacılık alanında iş birliği artırılacaktır." şeklinde konuştu.
TAKA/TUNCAY UÇKUN

Editör: Doğukan ÖZKURT