Trabzon'un Keşfedilmeyi Bekleyen 5 Tarihi Mekân: Trabzon'da Gezilecek Yerler... Trabzon'un Keşfedilmeyi Bekleyen 5 Tarihi Mekân: Trabzon'da Gezilecek Yerler...

Ankara'da düzenlenen Bizim Dostlar Türk Müziği Kültür Derneği'nin 2. Şarkı Sözü Yarışması'nda Kürdilihicazkar eseri ile birinci oldu.

Geçmiş yıllarda da birçok organizasyonda ödüller kazanan Hafızoğlu, 24 Ocak 2024'te İstanbul Fatih Belediyesi'nin Tanburi Cemil Bey Saz Eserleri Beste Yarışması'nda da hicazkar saz semaisi bestesi ile ikincilik elde etmişti.

769Cbe42 999C 42D6 82Bf 2149A551E5E8

Müzik tutkusunu ve başarılarını değerlendiren Hafızoğlu, "Müzik benim gıdam, nefesim, can suyum adeta. O olmazsa yaşayamam. Beste yapmak, daha doğrusu üretmek bana büyük keyif veriyor. Bu gibi organizasyonlara katkı sunmayı seviyorum. Çünkü gerçekleştirmek gerçekten çok zor. Trabzon’da yapmak istedim ama çok engel çıktı karşıma ve yapamadım. Yapan olursa da destek olmayı görev bilirim" şeklinde konuştu.

Hafızoğlu'nun birincilik ödülü alan Kürdilihicazkar eserin güftesi ise Trabzon Üniversitesi'nde görev yapmış emekli Dr. Öğretim Üyesi Hülya Şimşek'e aitti. Şarkının sözleri ise şu şekilde:
"Dile benden ne dilersen sana bin can vereyim /
Seni Leyla, seni Mecnun gibi candan seveyim /
Sana ömrüm bile versem yine azdır bilesin /
Suya hasret bu yürekten dile umman vereyim"
TAKA/AYŞEN KARABİNA

Editör: Ayşe Sancak